Информацията, че датските специални служби заедно със САЩ са европейски

...
Информацията, че датските специални служби заедно със САЩ са европейски
Коментари Харесай

Захарова: Скандалът с подслушването в Дания е върхът на айсберга на ситуацията в НАТО

Информацията, че датските специфични служби дружно със Съединени американски щати са европейски политици, е единствено „ върхът на айсберга “, самите страни от НАТО не схващат какво се случва на тяхна територия. Това съобщи във вторник формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала „ Соловьов онлайн “, предава TACC.
„ Мисля, че това е единствено върхът на айсберга, в действителност обстановката е доста по-страшна за самите страни членки на НАТО “, изрази убеденост дипломатът, съобщи организация Фокус.
 Твърдения на датска телевизия: Помагали сме на Съединени американски щати да шпионират висши политици Твърдения на датска телевизия: Помагали сме на Съединени американски щати да шпионират висши политици
Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати (NSA) е подслушала датските интернет кабели, с цел да шпионира висши политици и високопоставени с...
Захарова уточни, че страните от НАТО и Европейски Съюз съзнателно се пробват да не приказват за тази история. „ Оказва се доста неловко, само че истината е доста по-лоша от това, което в този момент се появява в медиите. Мисля, че те даже не знаят какво се случва в тяхното пространство “, разяснява Захарова.
В неделя редица медии в Германия, Дания и Швеция оповестиха, че датските специфични служби са помогнали на АНС да шпионира европейските политици. Скандалът избухна през 2013 година, когато немското издание Der Spiegel разгласява разкритията на някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Едуард Сноудън. Оттогава за него бяха разкрити от ден на ден и повече детайлности - оказа се, че американското разузнаване е следяло хиляди цели в Европа в продължение на голям брой години, подслушвало е немски жители и даже телефона на канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР