Информация за подадени сигнали за нарушения и проблеми с отварянето

...
Информация за подадени сигнали за нарушения и проблеми с отварянето
Коментари Харесай

България избира: В 10 изборни секции остават без машинно гласуване

Информация за подадени сигнали за нарушавания и проблеми с отварянето на изборни секции ще се подава до ЦИК в изборния ден. Вотът тази година ще се следи с необикновен интерес, така като за първи път се организира в изискванията на пандемията. Машинното гласоподаване също е на фокус.

10 машини не са съумели да проработят, което значи, че в секциите няма да има машинно гласоподаване. От ЦИК са решили, в случай че някоя машина се повреди, тя да не бъде поправяна или подменяна. С проблеми е почнала доставката в някои от секциите във вчерашния ден 

Подадените до този миг гласове с машини се прибавят към протокола в края на изборния ден. С машини тази години се гласоподава в 9398 секции, заяви представителят на ЦИК Таня Цанева.

В деня за размисъл няма подадени сигнали за нарушавания. Не по този начин стоят нещата в дните преди този момент. В петък в ЦИК дойдоха 245 тъжби и сигнали, от които са формирани 24 досъдебни производства.

12 630 са секциите на територията на цялата страна. 283 са преносимите секции за хора с увреждания. 199 от секциите са ситуирани в лечебни заведения. Карантинираните българи ще могат да гласоподават в 46 мобилни секции. 12 са секциите, разкрити в пандизите у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР