Информация за пандемията за 08 август 2022 г. представи и

...
Информация за пандемията за 08 август 2022 г. представи и
Коментари Харесай

Дифузното разпространение е угасено. Време е вълницата да си отиде

Информация за пандемията за 08 август 2022 година показа и през днешния ден математикът проф. Николай Витанов. Той още веднъж успокои, че прогнозите му за намаляване на коронавирус вълната се сбъдват.

„ 129 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е релативно спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен, “ написа той.

По думите му август няма да донесе проблеми и посъветва хората да вървят умерено на море.

Ето цялата му прогноза за през днешния ден:

„ Добрите вести не престават. Мерките дават резултат. Вирусът се задъхва и вълната доближи пиковите си стойности. Това значи, че показателите се чака да стартират да падат и да стартира постепенна анулация на ограниченията в областите, където заболеваемоста е спаднала и ситуацията в лечебните заведения е положително. През тази седмица се чака да се пречупи и тренда на повишаване та заетостта на лечебните заведения. След това смъртността се чака да падне още, макар, че и в този момент не е доста висока.

Както чаках, Варна излезе от Етап 2 и се върна на Етап 1 от ограниченията. Цялото Черноморие е в зелената зона. Сега е момента за отмора на море за който има такива проекти.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 25. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 324.51 на 100 000. Спада. Трендът на повишаване се пречупи. През тази седмица се чака спадът да се затвърди и да се ускори. Вълницата се чака да бъде прекършена. Сега към този момент стартирате да разбирате, за какво от самото начало я назовах вълница, а не вълна.

Кога да почвате да се притеснявате, че може да се наложат по-съществени ограничения? За дадена област – когато 14 дневната заболеваемост тръгне да наближава 400 на 100 000. За страната – също когато 14 дневната заболеваемост тръгне да наближава 400 на 100 000.

Защо 400 на 100 000. Свързано е с опциите на българската здравна система и с съществуването на кревати и личен състав за лекуване. Тъй, че, не може да се съпоставя с други страни, още повече с Германия да вземем за пример.

Повечeто от областите не се чака да стигнат до 400 на 100 000 заболеваемост за 14 дни. Възможно е още някоя и друга област като Бургас да вземем за пример да наближи това число и даже за влезе за няколко дни на Етап 2 – в жълтата зона. Това и стана. Обаче се чака да е къс миг и просто би трябвало невъзмутимо да се изчака ограниченията да спрат инерцията за напредък и да да извърнат тренда повишаване към понижаване на заболеваемостта. Това стана с Бургас и с Варна. Помнете – спазвайте ограниченията и изчакайте невъзмутимо те да извърнат тренда. Юрдеците реват, че нямало ограничения иникой не ги съблюдава. Напротив, ограничения си има и хората ги съблюдават и както се вижда, ограниченията дават резултат – вълницата се пречупи. Мерките са добре дозирани – някои юрдеци изобщо не усещат, че ги има, постановат се в точния миг и за малко време. След като дадат резултат и съответните показатели паднат под праговите стойности, ограниченията се махат. Всичко е ясно и малко – няма ненужно държане на ограничения, няма ексцесивни ограничения. Видяхте – за тази вълница ограниченията бяха наложени точна когато можеше да се спре дифузното разппространение. Спряха дифузното разпространяване, потиснаха клъстерното разпространяване, вълната бе пречупена и тръгнахме надолу. Черноморието излезе от жълтата зона и отиде в по-благоприятната зелена зона. Както бе изчислено, хората, които съблюдават ограниченията, осново носиха на гърба си ревящите юрдеци и тарикат-Юрдешковците и ги придвижиха и през тази вълна. Сега юрдеците реват, та се дерат против Витанов. Помним желязната

Теорема на Витанов: Хейтърите единствено вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Лятната вълница си напредва, тъкмо съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Вълницата се задъхва. Мерките стартират дават резултат. Трендът на напредък стартира да се пречупва. Това е добре. Хем сезона ще си изкараме, както ви писах от дълго време – умерено, тъй като лечебните заведения няма да се изпълнят, хем постковид затрудненията ще са много по-малко.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 129 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.06.

Числото е над 1.00, обаче цената спада и към този момент не е по този начин висока, каквато беше. Вълницата се задъхва. Нищо ненадейно – пуснахме и кръв с целенасочени и прецизни ограничения и ето – потегля да се свлича. Отиваме да реализираме огромен триумф – да минем през вълната без в страната като цяло да се възпламени дифузното разпространяване. В дребен области може да се появи, само че за малко. Това е ужасно добре, тай като ще ни даде положителни изходни позиции да посрещнем есенно-зимната вълна.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.53

София-град - 0.51

Пловдив - 0.45

Бургас - 0.61

Варна - 0.53

По южните граници

Благоевград - 0.58

Кърджали - 0.87

Смолян - 0.43

Хасково - 0.60

Ямбол – 0.63

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Даже има лек спад. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Очаква се в множеството области въобще да не се възпламени дифузното разпространяване. Минаваме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Навреме наложени, краткотрайни ограничения с ясна цел – да спрат дифузното разпространяване на вируса. Спряха го. Демонстрира се какво е надзор на ситуациятана основата на математическо моделиране. Юрдечта реве. Едно, тя не може това – какъв надзор, тя не може да мери каква е заплахата от дифузно разпространяване, че да знае по кое време да постанова ограничения, че да го спре. Има и още нещо. Юрдечта я е боязън, че щом подобен надзор е вероятен за пандемията, Витанов може да създаде технологии и за надзор на други неща. Правилно ли се опасява юрдечта – да. Както виждате, крякането на юрдеците и тарикатлъка на Юрдешковсците са регистрирани добре при моделирането и прогнозите си се реализират една след друга.

За страната, показателят е към 2 пъти под сериозната стойност. Знаете, че има ограничения за - да се пречупи наклонността на повишаване на този показател и да не се разреши на дифузното разпространяване да се вихри. Успяваме. Дифузното разпространяване още го няма, клъстерното спря да се ускорява. Мерките отвръщат и дифузното разпространяване не може да пламне.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 129 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Прогнозата беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. Издържа повече.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 2 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 1.7 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.51. Тук – към 2 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Юли свърши умерено, без дифузно разпространяване. Болниците няма да са цялостни. Август месец също се обрисува да е спокоен. Тези които съблюдават ограниченията за следващ път ще ни изведат сполучливо от вълната. Областите по морето към този момент всички в зелената зона. Точно както бе планувано и тъкмо във времето, което беше планувано. Приятна отмора през август.

За сведение - показателите в още няколко области

Стара Загора - 0.62

Шумен - 0.43

Търговище - 0.44

Велико Търново-0.41

Видин - 0.44

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Мерките стопират усилването на клъстерното разпространяване. Но то към момента не трябва да се подценява. Ситуацията ще се успокои, само че би трябвало да мине и тази седмица. Виждате, че в Стара Загора заболеваемостта е висока,но дифузно разпространяване няма и клъстерното се потиска. Очакванията са Стара Загора да отърве кожата и да не влезе на Етап 2.

Няма дифузно разпространяване. Няма. Беше тръгнало да се появява, само че го смазахме с минимални и мощно целенасочени ограничения. Гледайте добре по какъв начин се прави и се учете. Защото няма все аз да се занимавам с това.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 47

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Около 9.5% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 1098

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Тук сме към 22%

Не се чака да стигнем заетостта за дестабилизиране на сюжета „ Празни лечебни заведения “ до края на август. Приближаваме пиковите стойности на заетостта. След това се чака даже спад. Защото вирусът още веднъж не съумя да подпали дифузното разпространяване. Като не може да го подпали, ще отстъпи и ще си изкараме релативно спокоен август месец. Отивай на море народе, който има такива проекти. Внимавай в Гърция.

„ Празни лечебни заведения “ няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Писах ви - като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 129 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е релативно спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е мощно, само че показателите забавят растежа си и даже стартират да понижават. Мерките стартират да потискат клъстерното разпространяване. Това е добре, доста добре. Отиваме на удобния сюжет. В допълнение два показателя, за които Витанов не приказва – показателят на юрдешката нелепост и показателят на тарикат-юрдешковщината не се покачват. Което е доста добре. Тези показатели ни споделят, че по-голямата част от народа ще придвижи крякащите юрдеци и хитрец юрдешковците още веднъж на гърба си и през тази вълна. Както се сещате, записките ми ще са ужасно забавни, когато седна да ги напиша след години.

Прогнозата я знаете - юли си отиде умерено, както се и очакваше. Болниците няма да се изпълнят. И през август месец.

7. Днес – картата на риска. Има много алено по нея. Обаче не се появи виолетовото – ной -високо равнища на риск. И следва понижаване на територията на аления цвят и увеличение на територията на жълтия цвят. Време е вълницата да си отиде. Които четете тези сводки, сте забелязали, че един единствен човек в страната планува, че това ще е вълница, а не целокупна вълна. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР