Информация за обстановката в София към 11 ч.Общо 69 сигнала

...
Информация за обстановката в София към 11 ч.Общо 69 сигнала
Коментари Харесай

69 сигнала са отработили до момента екипите на Столичната пожарна и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община

Информация за ситуацията в София към 11 ч.

Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили досега екипите на Столичната пожарна и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община. Всички екипи са на терен от нощес, когато стартира мощният вятър в столицата.

Към този час от системата 112 са постъпили над 130 сигнала най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София. Най-много са сигналите от регионите „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Илинден “ и централна градска част.

По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании. 9 екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които досега са над 20.
Районите администрации също би трябвало да наблюдават обстановката на тяхна територия.

По разпореждане на Столична дирекция на вътрешните работи е отцепено придвижването към хипермаркет ХИТ „ Младост “ заради накривен строителен кран наоколо. Движението се прави в двете посоки по бул. „ Ал. Малинов “.
Към момента градският превоз се движи на всички места по маршрутите си.

Напомняме на жителите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си. Изпълнителите да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР