Информация за корупцията в България е известна от години във

...
Информация за корупцията в България е известна от години във
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: САЩ ни казват, че отново не сме си свършили работата

Информация за корупцията в България е известна от години във Вашингтон и Брюксел, съобщи пред бТВ някогашният ни дипломат във Вашингтон. Според нея глобите по Закона " Магнитски " са, тъй като дейности у нас са заплашили сигурността на Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Бившият дипломат съобщи, че позволява корупционни схеми да има и във военното дело. " Там всичко е класифицирано и не зная да има задоволително следствия. Разследванията би трябвало да са в напречен прорез – тук идва и Законът „ Магнитски “, той споделя, че ние не сме си свършили работата “, сподели Поптодорова.
 Елена Поптодорова за оповестението на глобите от Съединени американски щати: Америка ни е съдружник! Елена Поптодорова за оповестението на глобите от Съединени американски щати: Америка ни е съдружник!
" Съединени американски щати избраха верен миг за обществена проява по една мъчителна тематика, която не е слизала от дневния ред на двустранните отношен...
" От какъв брой години ни споделят разнообразни неща. Винаги участват специфични параграфи - промени в правосъдната система и битката с корупцията. Ние очевидно разбираме единствено от такива разтърсващи ограничения. Това има резултата на камъчето водата - концентрични кръгове, които ще вървят дълго време. Единственият правилен добър ход е неотложно поредно и навсякъде следствие на всички тези случаи, които са известни. Записите не са градски митове. Те са някакъв тип материална улика, която би трябвало да бъде разследвана. Информация по тези проблеми е известна от години във Вашингтон и Брюксел. Това въпреки всичко е продан. Аз предлагам да тръгнем от записите. Под ръка са ни ", сподели Поптодорова.
По думите ѝ в Българската войска липсва тактика за развиване, последният ни проект, основа за кандидатстването ни в НАТО, е направен през 1999 година Според нея от този момент политиката в защитата е на парче. Поптодорова съобщи, че България няма проблем с евроатлантическата си ориентировка и въпросът за овакантяване на НАТО не стои на дневен ред. Тя добави обаче, че следи " твърдоглавие " България да премине в софтуерната зона на НАТО посредством рационализация на армията, като се държи " прикована " към Съветските модели. " Оперативната съгласуемост не би трябвало да е единствено на хартия, помните драмите около избора на F-16, когато беше потвърдено, че " Грипен “ може да е добра машина, само че не е НАТО-вската машина “, добави тя.
Поптодорова разяснява и съдбовната злополука край Шабла с българския МиГ-29. Според нея въоръжението на българската войска е извънредно остаряло. По думите ѝ най-новите ни бойни машини са от 80-е години на предишния век. " Последната капка беше, когато разбрахме, че Българският военноморски флот няма уреди, с които да извърши търсенето, а трябваше да помолят две частни компании да го създадат със своите уреди. Свикнахме в последните години да получаваме статистика на кое последно място, а военната сфера беше останала встрани, в този момент добавихме и тази сфера, в която България е трагично изостанала “, разяснява тя.
Според нея, когато няма пари за гориво, няма по какъв начин българските водачи да създадат нужния брой летателни часове. " И когато си помислим, че милиарди са изтекли в една тройна яма, енергийна, която беше гарнирана с четвърта – с " Турски поток “. Само да сметнем – тези милиарди, в случай че бяха отишли за подсилване на българската войска, нямаше да е в това положение “, добави дипломатът.
 Блинкен към Радев: Санкциите по „ Магнитски “ са приноса на Съединени американски щати в битката с корупцията Блинкен към Радев: Санкциите по „ Магнитски “ са приноса на Съединени американски щати в битката с корупцията
Президентът Румен Радев организира през днешния ден телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестиха от прессекретариата на дър...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР