Информация, намерена в телефоните на тримата сирийци - Омар Аднан,

...
Информация, намерена в телефоните на тримата сирийци - Омар Аднан,
Коментари Харесай

Доказано: Сирийците участвали в трафика на хора

Информация, открита в телефоните на тримата сирийци - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, разкрива дейната им активност в трафика на мигранти. В рамките на следствието са приобщени със съответния ред телефоните, които са употребили за организацията и трафикирането на хора. Това сподели пред публицисти прокурор Христо Христов от Районната прокуратура в Бургас.

В телефоните е открита и извлечена информация от началото на 2022 година за ангажименти за транспорт на мигранти. Има информация за голям брой моторни транспортни средства, които са закупувани, част от тях употребявани в страната, други в чужбина, както и голям брой данни за дейна активност по трафик.

В част от диалозите, които са документирани в делото на книжен притежател, са налични и такива, които са сред самия уредник от турска страна и част от подсъдимите. В тях съответно става дума за трафик на хора, за коли, какъв брой души ще се съберат в багажника, какъв брой на задните седалки и т.н, изясни прокурор Христов.



Документиран е и диалог сред двама от наказаните през днешния ден за каналджийство. Когато са наближили първото контролно-пропусквателен пункт на входа на Бургас, единият е наредил на другия: " Премини през обсада ", а към мигрантите в рейса се обърнал с думите: " Дръжте се ".

На КПП-то е имало служител на реда, който е вдигнал стоп палка, само че в последния миг е съумял да се отдръпне, с цел да не бъде ударен от рейса, уточни държавният обвинител. По думите му държанието на тримата наказани е безапелационен симптом за липса на човечност и неуважение личността на чиновниците на реда.

Автобусът е бил ръководен от Омар Аднан. Успял е да премине през контролно-пропусквателен пункт на входа на Бургас. След няколко километра на централния бул. " Трапезица " полицейска кола е направила опит да го спре. Автобусът се блъснал в нея. От удара бяха убити двама полицейски чиновници. Инцидентът стана на 25 август м.г.

Днес Районният съд в Бургас наложи ефикасни санкции " отнемане от независимост " на тримата сирийци - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед за каналджийство. Тримата ще дават отговор и за гибелта на двамата служители на реда. Делото следва да бъде импортирано в Окръжния съд в Бургас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР