Информационното пространство на руските блогъри продължава да се възползва от

...
Информационното пространство на руските блогъри продължава да се възползва от
Коментари Харесай

ISW: Кремъл е подложен на ожесточени критики след Макеевка

Информационното пространство на съветските блогъри продължава да се възползва от формалните отговори на удара на украинския HIMARS против съветска база в Макеевка, с цел да подлага на критика ендемични проблеми в съветския боен уред. Руското министерство на защитата (МО) разгласява формален отговор на удара на 4 януари и го приписва на " съществуването и всеобщото потребление от личния състав, обратно на възбраните, на мобилни телефони в обсега на вражеските оръжейни системи ".

Това се показва в новия разбор за обстановката в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Руското министерство на защитата също по този начин твърди, че броят на жертвите на удара към този момент е 89 , в това число заместник-командир на полка, подполковник Бачурин.

Явният опит на съветското МО да упрекна обособени мобилизирани военнослужещи, както ISW допусна на 2 януари, провокира неотложен яд измежду съветски блогъри.
 Москва усили на 89 броя на починалите в Макеевка
Москва усили на 89 броя на починалите в Макеевка

Основната причина за случая - мобилизираните говорили по телефона

Един блогър акцентира, че е " извънредно неправилно мобилните телефони да бъдат отговорни за ударите " и заключи, че " не са отговорни мобилните телефони и техните притежатели, а небрежността на командирите ".

Няколко блогъри означиха, че потреблението на мобилни телефони на фронтовата линия през 21-ви век е неизбежно и че напъните за ограничение на потреблението им са безполезни.

Критиките на блогърите към съветското МО значително се сближиха с некомпетентността на съветското военно командване, като мнозина твърдяха, че у съветското военно управление няма схващане за главните действителности, пред които са изправени съветските бойци на фронтовата линия, и се стреми да трансферира виновността върху личното си командване провали върху " безликите маси " от съветски мобилизирани новобранци.

Отговорът на съветския блогър на съветското Министерство на защитата, прехвърлящо виновността върху обособени военнослужещи, тъкмо разпознава ендемичното отвращение или некадърност на съветския боен уред да се оправи със систематични повреди. Използването на мобилен телефон може да е подкрепило до известна степен украинската стачка, само че фиксацията на съветското министерство на защитата върху това като причина за стачката е значително несъществена. Една уместно проведена и вярно подготвена и ръководена съвременна войска не би трябвало да разрешава сливането на факторите, съдействали за стачката в Макеевка преди всичко. Руското командване беше в последна сметка отговорно за решението да опакова стотици мобилизирани мъже на нетактически позиции в обсега на артилерията на фронтовата линия и покрай склад за муниции.
 В Русия започнаха с взаимните обвинявания след офанзивата в Макеевка
В Русия започнаха с взаимните обвинявания след офанзивата в Макеевка

Украйна е освободила 40% от териториите, завзети от Русия, от февруари

Руското министерство на защитата евентуално употребява удара, с цел да отклони в допълнение виновността за личните си институционални провали във воденето на войната върху мобилизираните сили.

Продължаващото създаване на съветски елементи, употребяващи единствено мобилизирани новобранци, няма да генерира бойна мощност, съизмерима с броя на активизирания личен състав. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин означи след удара в Макеевка на 4 януари, че някои от офицерите на атакувания полк са мобилизирани военнослужещи.

Индикацията на Пушилин, че някои съветски елементи разчитат на новомобилизирани и зле подготвени новобранци , прибавя спомагателен колорит към неприятното показване и огромните загуби в частите, формирани от мобилизирани новобранци. 

Руското министерство на защитата преди този момент се опита да подражава на SITREPS на украинския общоприет щаб в отговор на необятно публикуваните рецензии на блогъри за неналичието на бистрота в формалното отразяване на войната след военните провали на Русия през есента на 2022 година

Началникът на Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) Кирило Буданов съобщи, че украинските сили имат намерение да стартират огромна контранастъпление в цяла Украйна напролет на 2023 година Буданов съобщи в изявление за ABC News, оповестено на 4 януари, че чака боевете да бъдат най-интензивни през март 2023 година и че украинските военни възнамеряват огромен напън напролет, който ще освободи територията " от Крим до Донбас " и ще нанесе " дефинитивни провали на Руската федерация ".

Украински публични лица по-рано показаха, че украинските сили ще се опитат да запазят самодейността посредством поредност от настоящи и следващи контранастъпателни интервенции през зимата на 2023 година

Това съгласно известията планувано огромно украинско контранастъпление напролет на 2023 година няма да бъде взаимно изключващо се с украинските контранастъпателни интервенции, продължаващи тази зима, защото украинските сили биха могли да употребяват настоящи и следващи контранастъпателни интервенции тази зима, с цел да основат условия за по-голяма контранастъпателна интервенция напролет. ISW не е забелязал никакви знаци, че украинските сили имат намерение да спрат контранастъпателните интервенции тази зима, с цел да проведат огромна контранастъпление тази пролет. Буданов съобщи, че ще има нови удари " все по-дълбоко и по-дълбоко " в Русия, само че отхвърли да разяснява присъединяване на Украйна в предходни удари по съветски тилови зони в Русия.

Руските сили от ден на ден разчитат на ирански дронове в акцията си против украинската сериозна инфраструктура и евентуално доста са изчерпали настоящия си ресурс от тези системи. Представителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Вадим Скибицки заяви на 4 януари, че съветските сили са употребявали към 660 ирански дрона Shahed-131 и -136 в Украйна от първото им потребление през септември 2022 година

ISW по-рано допусна, че съветските сили са нараснали темпото на офанзиви с дронове против украинска сериозна инфраструктура през последния месец, употребявайки най-вече дронове Shahed.

Говорителят на командването на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат заяви на 4 януари, че съветските сили употребяват безпилотни самолети Shahed, тъй като те могат по-добре да избегнат откриването на радара заради това какъв брой ниско летят до земята, изключително по продължение на река Днепър в направления за офанзива, фокусирани върху цели в Киев.

Игнат заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила 540 съветски ударни дрона, само че съобщи, че даже при 100-процентен % на събаряне Шахедите към момента могат да нанесат вреди на украински градове, защото техните бойни глави не постоянно експлодират, когато бъдат прихванати от украински противовъздушни ракети и може да детонира при рухване на земята.

Скибицки заяви, че съветските сили употребяват солидни рояци дронове Shahed, с цел да пробият украинската противовъздушна защита и означи, че съветските сили не могат да реализират сходни резултати, в случай че употребяват пет до 10 дрона едновременно.

В резултат на това съветските сили минават през забележителен брой от тези дронове, които идват от Иран на партиди от 200 и 300 единици.

Скибицки заяви, че договорът на Русия с Иран планува прехвърлянето на 1750 дрона и че съветските сили сега би трябвало да попълнят запасите си след необятното потребление на тези системи през предходните дни.

Скибицки също заяви, че ГУР разполага с разследващи данни, които допускат, че Русия ще получи друга пратка ирански дронове на неуточнена дата.

Руските сили евентуално са почнали да разчитат на потреблението на ирански дронове, защото те са евтина опция на по-конвенционалните високоточни ракети, запасите от които съветската войска евентуално е доста изчерпана.

Русия евентуално ще търси в допълнение двустранно съдействие с Иран, с цел да обезпечи по-голям брой високоточни оръжейни системи за потребление в Украйна. Ирански държавен медиен източник съобщи на 28 декември, че Иран скоро ще получи 24 изтребителя Сухой Су-35 от Русия евентуално в подмяна на ирански дронове и балистични ракети.

Високопоставени американски чиновници оповестиха на 9 декември, че Русия дава невиждано равнище на военна и техническа поддръжка на Иран в подмяна на създадени в Иран оръжейни системи.

Руските сили ще употребяват всички обещани 1750 ирански дрона в Украйна до май 2023 година, в случай че ги изразходват със същата скорост, както сред септември и декември 2022 година Следователно Русия евентуално ще се стреми да обезпечи спомагателни съглашения с Иран за даване на създадени в Иран високоточни оръжейни системи, с цел да ускори акцията си против украинската сериозна инфраструктура. Информационната организация на Ислямската република на иранското държавно управление съобщи на 1 януари, че Русия и Иран построяват нов трансконтинентален търговски маршрут, с цел да заобиколят глобите и " непознатата интервенция ".

Руски и ирански публични лица може да договарят за търговски маршрут, частично с цел да поддържат по-последователни прехвърляния на оръжия сред двете страни. ISW по-рано допусна, че Иран може да доставя дронове и евентуално балистични ракети на Руската федерация, с цел да откри по-ясно категорично двустранни връзки за сигурност с Русия, в които иранците са по-равноправни сътрудници.

Избрани съветски частни производители на оръжие  също не престават да подлагат на критика съветската военна акция . Собственикът на производителя на муниции за точно оръжие Lobayev Arms Владимир Лобаев разяснява заповедта на съветския президент Владимир Путин към министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу да показа отчет за обезпечаването на съветските въоръжени сили до 1 февруари.

Лобаев твърди, че Кремъл не е изпращал поръчки за пушки от неговата компания, макар " голямата и непрестанно възходяща потребност от високоточни и далекобойни пушки " за поддържане на военните старания в Украйна, отбелязвайки, че Шойгу би трябвало да добави това към своя отчет. Лобаев добави, че държавното управление е упълномощило единствено една държавна поръчка на компанията и означи, че частни спонсори и неправителствени организации за групово финансиране вършат 99,9% от всички поръчки в поддръжка на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна. Лобаев означи, че частните спонсори включват някои губернатори и членове на държавното управление, които заплащат за това съоръжение със лични средства и призна, че неговият пост евентуално ще разстрои " висшестоящите ".

Лобаев, сходно на финансиста на Wagner Group Евгений Пригожин, евентуално се възползва от вълната от рецензии измежду милблогърите, с цел да облагодетелства частния си бизнес. Кремъл от своя страна се пробва да успокои тези лица, като им разреши да заемат видно място в съветското осведомително пространство, като в същото време се въздържа от издигането им до формален статус. Кремъл може да се въздържа от обществено обвързване с Lobayev Arms в опит да лиши Лобаев от легитимността и бизнес изгодите, свързани с работата с съветското Министерство на защитата, макар че съгласно известията не е съумял да оборудва вярно своите мобилизирани военнослужещи. ISW по-рано видя, че съветските въздушнодесантни елементи са употребявали въоръжение на Лобаев през лятото, а съветските блогъри настояват, че съветското управление съзнателно е попречило на прокси обединения да употребяват снайперски пушки на Лобаев, защото тези елементи са страдали от " изострен дефицит " на съвременни оръжия. Пригожин също подлага на критика съветското военно командване в продължаващите старания да легализира неговата наемническа организация в Русия, макар че Кремъл продължава да подценява тези старания, макар присъединяване на Wagner Group във войната на Путин в Украйна.

Руските предприемачи може да продължат да употребяват логаритмите на обществените медии и неналичието на правдиво публично военно отразяване в своя изгода, като в същото време несъзнателно подкопават главните институции на Кремъл и режима на Путин. Известен milblogger означи, че рецензиите му към съветското военно командване получават милиони гледания, предупреждавайки, че логаритъмът може да накара някои хора да преувеличат рецензията си, с цел да облагодетелстват дневния си ред. блогърите също употребяват отразяването на " специфична военна интервенция " като стръв за кликване, с цел да насърчат публиката си да закупи спонсориран артикул или да се абонира за частни канали в Telegram.

Продължаващото месеци усмиряване на Кремъл на провоенната милблогърска общественост може да продължи да поражда финансови и политически тласъци за рецензия на съветското МО, което може да се отрази зле на водачеството на Путин.

Руските окупационни управляващи продължиха да подхващат ограничения за разрешаване на административни въпроси, свързани с консолидирането на съветския надзор върху окупираните територии на 4 януари. Руски милблогър, който е по-специално член на Руския съвет по правата на индивида, съобщи на 4 януари, че жителите на Калиновске (селище в западната Херсонска област, която в този момент е под украински контрол), които се изтеглиха на следена от Русия територия на източния (левия) бряг на Днепър през есента, не са получили обществени заплащания или документи за жилище, защото окупационните чиновници не са добавили жителите на Калиновске към листата с възможни претенденти.

Руският милблогър също твърди, че окупационният заместител на Херсон за евакуираните Татяна Кузмич е разговаряла с жителите на Калиновске, с цел да отговори на техните опасения, и е подчертала, че жителите на Калиновске към този момент разполагат с правния механизъм за обработка на заплащания и жилищни документи. Ръководителят на окупационната администрация на Херсон Владимир Салдо акцентира на 3 януари, че жителите от западния (десен) бряг и 15-километровата зона на източния бряг на река Днепър имат право да получат жилищни документи от съветски чиновници според резолюция на съветското държавно управление.

Салдо съобщи, че доста поданици, които към този момент са евакуирали региона, са кандидатствали за жилищни документи според резолюцията, само че призна, че някои не са съумели да получат обещаните заплащания.

Руските окупационни чиновници явно не престават да се борят с административните последствия от по-ранната вълна от евакуации от западния бряг на Херсонска област.

Руските сили и окупационните управляващи не престават да ускоряват ограниченията за пречистване в окупираните територии. Украинският център за опозиция заяви на 4 януари, че съветските окупационни чиновници са отвели принудително към 30 поданици от предградията на Бахмут, Донецка област, във филтрационни лагери в Ростовска област, Русия, под прикритието на отбрана на цивилни от военни дейности.

Украинският център за опозиция също заяви на 4 януари, че съветските сили са блокирали входа и изхода от Титаривка, Луганска област, и са арестували десетки локални цивилни по обвинявания, че са сътрудничили на украинските сили.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров съобщи на 4 януари, че съветските окупационни управляващи изискват от жителите на териториите на окупираната Запорожка област да получат пропуски от локалните коменданти, с цел да изоставен обитаемоте места. Властите постановат полицейски час в и към Токмак, ограничавайки жителите да напущат своите села до 8 януари.

Руските окупационни управляващи не престават да подхващат ограничения за консолидиране на законов надзор върху окупираните територии. Украинският център за опозиция заяви на 4 януари, че съветските окупационни управляващи събират персонална информация за поданици, занимаващи се с предприемаческа активност в окупираните територии, изземват персоналната им благосъстоятелност и ги принуждават да пререгистрират собствеността си според съветското законодателство.
 Повече от 20 удара нанесла Украйна по съветските войски за денонощие
Повече от 20 удара нанесла Украйна по съветските войски за денонощие

През деня съветските войски три пъти удариха с ракети цивилни обекти

Украинският център за опозиция също по този начин съобщи, че съветските управляващи ще национализират всяка благосъстоятелност , която не е пререгистрирана съгласно съветското законодателство.

Руските окупационни управляващи не престават да ускоряват репресиите на правоохранителните органи в окупираните територии. Ръководителят на администрацията на Луганска област Сергей Хайдай съобщи на 4 януари, че съветските окупационни управляващи са се отказали от възрастовите условия и психическите оценки , с цел да привлекат поданици в окупираната Луганска област да служат на длъжности в органите на вътрешните работи в опит да легализират насилствената готовност в окупираните територии.

Украинският център за опозиция заяви на 4 януари, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) и окупационните правоприлагащи органи по-активно ревизират телефоните на локалните поданици и организират противозаконни набези в окупирания регион Каховка на Херсонска област заради неотдавнашни украински партизански дейности и удари по съветски военни уреди.

Руските окупационни управляващи не престават да изземват и преназначават цивилни медицински заведения във военни лечебни заведения в окупираните територии. Украинският общоприет щаб заяви на 4 януари, че съветските сили лекуват над 100 ранени военнослужещи от Вагнер в неврологичното поделение на болница в окупираната Луганска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР