Информационно обслужване призова лидерите на партии да спазват закона. В

...
Информационно обслужване призова лидерите на партии да спазват закона. В
Коментари Харесай

Информационно обслужване дава достъп на политици при приемане на протоколите

" Информационно обслужване " прикани водачите на партии да съблюдават закона. В известие до медиите през днешния ден от компанията изясняват, че според измененията в Изборния кодекс от 2021 година при приемане и инспекция на протоколите на секционните изборни комисии, имат право да участват народни представители, медии и така нататък и даже да вършат видеозаснемане на процеса.

Пред news.bg пиарът на компанията Георги Андреев обясни, че известието е поради изявлението от през днешния ден на водача на " Възраждане "  Костадин Костадинов, че на следващия ден ще посети офиса на " Информационно обслужване ", както и поръчка на Българска социалистическа партия, че " ще бдят там ".

" Във връзка със зачестилите изявления на водачи на политически партии, свързани с наличие на наблюдаващи в " Информационно обслужване " по време на компютърната обработка на данните от гласуването на 2 април 2023 година, прецизираме следното: " Информационно обслужване " напълно поддържа напъните на всички участници в изборния развой за обезпечаване на оптималната гласност и бистрота по време на компютърната обработка на данните в районните изборни комисии и Централната изборна комисия от гласуването за народни представители на 2 април 2023 година ", пишат от сдружението.

От там акцентират на две неща: с измененията в Изборния кодекс от 2021 година е дадена опция на всички заинтригувани страни, включително претенденти, покровители и представители на партии, обединения и инициативни комитети, наблюдаващи и регистрирани анкетьори от записана социологическа организация, и представители на средствата за всеобщо осведомление, да участват при приемане и инспекция на протоколите на секционните изборни комисии, като им се обезпечава директна видимост, в това число посредством видеоизлъчване в действително време. И второ - сдружението ще извърши всички решения, указания и условия на ЦИК.

Георги Андреев отговори на въпроса дали на следващия ден водачи на партии ще бъдат позволени в централата. " В постройката на " Информационно обслужване " няма кодове, машини, а единствено администрация. Да заповядат. Ние можем да допуснем всички наблюдаващи единствено с разрешение на ЦИК и по какъв начин да бъде направено ", изясни той.

" Ние сме едни чиновници, които преработват протоколите от СИК ", изясни той.
ТЕМА преди 2 часа (обновена) 1475 преди 3 часа 427 преди 5 часа 1059
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР