Информационно обслужване представи софтуерните системи за компютърна обработка на данните

...
Информационно обслужване представи софтуерните системи за компютърна обработка на данните
Коментари Харесай

Представиха софтуерните системи за обработка на изборните резултати

" Информационно обслужване " показа софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването на изборите за народни представители на 27 октомври.

" Изборният кодекс дефинира " Информационно обслужване " като сдружението, на което Централната изборна комисия (ЦИК) разпорежда компютърната обработка на данните от гласуването. Заявиха предпочитание за присъединяване главно представителите да медиите. Само една коалиция е декларирала, посредством собствен представител, който е в залата, да взе участие ", съобщи първоначално ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Александър Станев показа целия развой по обработка на данните от гласуването. " Първо вършим база данни, в нея са включени секции, местонахождение, членове на СИК. Изграждаме информационната съгласуваност. В изборната вечер би трябвало да изчетем данните от машините за гласоподаване, които се разгласяват онлайн ", изясни Станев.

В РИК вкарваме данните от секционните протоколи. Всички цифри, които се обработват се вкарват още един път в ЦИК. Също по този начин в РИК сканираме секционните протоколи и ги подписваме електронно, преди да бъдат оповестени. Отворените данни дават опция на всеки да пресметна резултатите за систематизиране на мандатите. Работата ни завършва с издаване на бюлетин с резултатите от изборите, сподели още той.

Станев уточни, че към този момент употребяват и камера-скенери. По думите му те форсират процеса на работа при сканирането. " Към тези камера-скенери се оставят и общоприетите скенери. Често получаваме протоколи, по които е драскано, мачкано. Предвидили сме повишение на броя на личния състав, с цел да може процесите на пресмятане да бъдат ускорени ", добави още Станев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР