Информационна среща за възможностите за професионално ориентиране и кариерно развитие

...
Информационна среща за възможностите за професионално ориентиране и кариерно развитие
Коментари Харесай

Кариерен форум в Павликени насочи учениците към желаната професия

Информационна среща за опциите за професионално насочване и кариерно развиване на младежите се организира за първи път в Павликени. Събитието се провежда по концепция на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма с поддръжката на Постоянната комисия по обучение, просвета и духовни полезности към Община Павликени и с дейното присъединяване на двете междинни учебни заведения в града – СУ „ Бачо Киро “ и ПГАТ „ Цанко Церковски “.

На осведомителната среща участваха представители на компании от града и района. Двете междинни учебни заведения презентираха своето настоящо положение и показаха преимуществата си пред участниците в срещата, а доброволци предложиха проби за професионално насочване.

Заместник-кметът на община Павликени инж. Венцислав Иванов приветства участниците в срещата и акцентира, че е добър знак партньорството сред учебните заведения и локалната власт. По думите му дълго време слушаме за „ пропастта “ сред бизнеса и образованието, че няма добре подготвени фрагменти, че няма лоялни работодатели.

Той изрази вяра този конгрес да помогне на младежите да създадат своя избор в сходство с потребностите на бизнеса в района. Заместник-кметът акцентира, че в хода на своето обучение младежите би трябвало да създадат някои значими избори – на кои предмети да наблегнат, къде да положат повече старания и кои действия им се отдават по-лесно.

„ Да се квалифицирате по този начин, че работата да ви търси, а не вие нея “, сподели в умозаключение инж. Иванов.

Ваня Лазарова от Младежки информационно-консултативен център при Младежки дом Велико Търново показа, че с изключение на осведомителния темперамент на срещата, тя има за задача да насочи вниманието на младите към неофициалното обучение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР