Информационна кампания на чуждестранните туристи относно правата им като клиенти

...
Информационна кампания на чуждестранните туристи относно правата им като клиенти
Коментари Харесай

Гърция към туристите: Не плащайте в ресторанти и магазини!

Информационна акция на задграничните туристи по отношение на правата им като клиенти в Гърция започва гръцкото финансово министерство.

" Касов бон Моля! “ е известието, с което се осведомят задграничните гости за правата им като консуматори и ги приканват да желаят разписка/касов бон за осъществените от тях заплащания. Международната акция тече по летищата в страната с рекламен клип, в цветовете и ястията на Гърция и съответно показва:

" Apodixi Please. Не плащайте, в случай че не получите касова записка! Това е закон, твое право! Преди да платите за артикул или услуга, учтиво поискайте касова записка, като кажете " Apodixi Please “, което значи " Разписка, апелирам! “. Ако не получите такава, не е нужно да плащате. Насладете се на престоя си. “

Рекламите препращат посредством QR код или връзка към специфичния уеб страница на самостоятелния орган за държавни доходи, където има подробни указания:

" Това известие има за цел да ви осведоми за правата на потребителите в нашата страна. Според гръцкото законодателство всички хотели, заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, коли чартърен и като цяло съвсем всички снабдители на артикули и услуги (с няколко изключения като таксиметрови водачи и павилиони) са длъжни да одобряват дебитни, кредитни или предплатени карти. Следователно не е належащо да плащате в брой. Можете да поискате заплащане с карта.

Освен това всички снабдители на артикули и услуги са длъжни да издават касови бележки на своите клиенти. Потребителят не е задължен да заплаща в брой или с карта, в случай че не му е предоставено годно доказателство за заплащане ( " квитанция “). Ресторанти, питейни заведения, кафенета, магазини, минимаркети и въобще съвсем всички снабдители на артикули са задължени да имат електронни касови апарати и нямат право да издават документи, които са написани на ръка или на елементарна хартия, написа Блиц.

За тези, които са освободени от условието да имат електронен касов уред (като клиники, лекари, юристи и др.), отпечатаните разписки в множеството случаи би трябвало да съдържат името, адреса и 9-цифрен Данък добавена стойност номер на доставчика. Така че във всички случаи, преди да платите, имате право да поискате касова записка и не сте длъжни да платите, в случай че не получите такава. Толкова е просто да се каже на гръцки: " Аподикси, апелирам “!

Още нещо. Като употребявате вашата карта за вашите заплащания и поискате квитанция, вие помагате на гръцката данъчна администрация да събере налози, които към този момент са включени в цената, която плащате. На процедура вие ни оферирате опцията да ви предоставим още по-добри услуги, идващия път, когато дойдете у нас. Насладете се на престоя си! “.

Под текста има особено видео, от YouTube, както и две фотоси: Касова записка с добре познатия QR код и форма за поръчка, където се разяснява, че не е касова записка, написа " Български вести ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР