Информационен център Европа Директно - Стара Загора, съвместно с ГПЧЕ

...
Информационен център Европа Директно - Стара Загора, съвместно с ГПЧЕ
Коментари Харесай

Ученици от Стара Загора се включиха в Европейския ден на езиковото многообразие

Информационен център Европа Директно - Стара Загора, взаимно с ГПЧЕ „ Ромен Ролан " отбелязаха вчера Европейския ден на езиковото разнообразие. Между 9:40 и 10:30 часа учениците изписваха на голям транспарант пред основния вход на гимназията поздрави и къси фрази, характерни за всеки един формален език на страните-членки на Европейския съюз. Инициативата се организира към този момент няколко следващи години и постоянно се е радвала на огромен интерес от страна на младежите. За това заяви. 

Европейският ден на езиците се организира всяка година на 26 септември. На този ден се празнува езиковото разнообразие на континента, което наброява над 200 европейски езика и 24 публични езика на Европейския съюз.
 Костадинов: Европейски Съюз е организация, която е извънредно потребна за страните, защитаващи своя интерес в нея Костадинов: Европейски Съюз е организация, която е извънредно потребна за страните, защитаващи своя интерес в нея
Европейският съюз е организация, която е извънредно потребна за страните, защитаващи своя интерес в нея. Дали България е измежду страни...

Инициатори за провеждането на Европейския ден на езиците са Европейската комисия и Съветът на Европа, който съставлява 800 млн. европейци от 47 страни. Участие вземат доста езикови и културни институти, асоциации, университети и учебни заведения. Първият Европейски ден на езиците се организира през 2001 година и от този момент се празнува всяка година.

Европейския съюз отбелязва Европейския ден на езиците, тъй като това е опция за повишение на осведомеността за огромното многообразие от езици в Европа, поощряване на културното и езиковото разнообразие, стимулиране на хората от всички възрасти да учат езици. Владеенето на повече от един език улеснява установяването на контакти с други хора, намирането на работа и подкрепя растежа на предприятията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР