Информационен кол център поема обажданията до личните лекари. Чрез нова

...
Информационен кол център поема обажданията до личните лекари. Чрез нова
Коментари Харесай

Информационен кол център поема обажданията до личните лекари


Информационен прът център поема позвъняванията до персоналните лекари. Чрез нова електронна системата пациентите ще получават отговори на своите запитвания без да вървят до джипито си, осведоми Нова тв.

Целта на електронната система е да се облекчи административната работа, с която са затрупани персоналните лекари. Пациентите още веднъж ще набират номера на джипито си, само че в случай че не получат отговор позвъняването непосредствено ще се трансферира към осведомителния център. Там координатори ще дават отговор на запитванията, само че единствено в случай че търсим административна информация. Когато случая изисква здравна интервенция ще се прави противоположна връзка със фамилния доктор.

Освен запитвания за графика и отпуските си, фамилният доктор получава и десетки ексцентрични въпроси от своите пациенти.

„ Телефони се употребяват и за откровени нелепости включително и за това от кое място минава трамвай номер 9, просто тъй като телефонът ми е достъпен”, споделя доктор Николай Брънзалов.

Затова и лекарят взема решение да осъществя остаряла своя концепция - сходен жанр питания да бъдат трансферирани към специфичен информативен център.

„ Няма да има вид, в който да не им се вдигне телефона. Често сме упреквани, че не сме откриваеми, само че ние не можем, тъй като физически няма по какъв начин да се получи”, изясни той.

Подобна система към този момент работи в Швеция. Платформата към този момент е в деяние и у нас, към този момент единствено с няколко персонални лекари. С времето тя ще се надгражда, а това включва опазване на час, както и увещание за идни имунизации - активност, с която сега се занимава медицинския личен състав.

Електронна система ще е налична освен за персоналните лекари, само че и за останалите медици, а диалозите ще са безвъзмездни. Плановете са след София да проработи и в други градове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР