Информациите, разкрити вчера от Израел за тайна иранска програма за

...
Информациите, разкрити вчера от Израел за тайна иранска програма за
Коментари Харесай

Помпео: Израел има данни за тайна ядрена програма на Иран

Информациите, разкрити през вчерашния ден от Израел за загадка иранска стратегия за нуклеарно оръжие са "автентични ". Това съобщи американският държавен секретар Майк Помпео, управлявал допреди седмица Централно разузнавателно управление на САЩ.

Помпео се срещна в неделя в Израел с Нетаняху и е бил осведомен за новите детайли, които бяха направени публично притежание през вчерашния ден.

"Зная, че има хора, които споделят, че тези документи не са достоверни. Мога да ви потвърдя, че тези документи са същински, че са достоверни ", съобщи Помпео пред публицисти, съпътстващи го на връщане от обиколката му из Близкия изток.

По-рано през днешния ден Белият дом сподели, че показаните обстоятелства от Израел са в сходство с това, което Съединени американски щати са знаели отдавна.

Повечето от хипотетичните доказателства, показани през вчерашния ден от Нетаняху, датираха от интервала преди 2015 година, когато бе подписано съглашението, макар че Нетаняху сподели, че Иран е съхранил значими файлове за нуклеарната технология от този момент и че продължава да прибавя знания в региона на нуклеарните оръжия, отбелязва Ройтерс.

Съществуването на програмата на Иран за нуклеарно оръжие - "Амад " завърши в края на декември 2003 г.- януари 2004 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР