Информатор на тайните служби на САЩ, който е помогнал за

...
Информатор на тайните служби на САЩ, който е помогнал за
Коментари Харесай

25 милиона долара за информатора, помогнал за проследяване на Абу Бакр ал Багдади

Информатор на тайните служби на Съединени американски щати, който е оказал помощ за ликвидирането на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади в сирийската провинция Идлиб, ще получи до 25 милиона $, написа в. " Вашингтон пост ".

Според неназовани източници на вестника този осведомител е оказал помощ за следенето на преместването на Багдади в Сирия и е давал сведения за строителните действия на комплекса от здания, където се е криел водачът на ИД. Неговата подробна осведоменост с местонахождението на Багдади и точното разположение на пространствата в скривалището му са били решаващи за триумфа на интервенцията по отстраняването на водача на ИД на 26 октомври.

Той може да получи частично или напълно обещаното за главата на Багдади заплащане от 25 милиона $, споделиха източниците.

" Вашингтон пост " отбелязва, че информаторът е участвал при осъществяването на интервенцията против Багдади, а два дни по-късно е бил изведен от региона дружно със фамилията си.

Според източниците на вестника информаторът е сунитски арабин, който се е обърнал срещу ИД, откакто групировката умъртвила негов родственик. Той бил внедрен в обкръжението на Багдади от кюрдските Сирийски демократични сили, които по-късно предали контрола над този сътрудник на американски разузнавачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР