Дерматологът отговаря на теорията на Аликс Ърл защо носът й изглежда по-тънък, отколкото когато е била по-млада

...
Инфлуенсерът на TikTok Аликс Ърл се смее на твърденията, че
Коментари Харесай

Инфлуенсерът на TikTok Аликс Ърл се смее на твърденията, че си е направила пластична операция, но разбира накъде идват някои от спекулациите от — особено за носа й.

От години Ърл казва, че носът й се е променил, след като й е предписан Accutane, лекарство, използвано за лечение на тежко акне. Ърл беше открита за своето пътуване с акне в няколко от своите видеоклипове и също така сподели своите прозрения за козметичните процедури, които е направила. Но с носа си тя приписва Accutane и контурирането на грима.

В TikTok от 23 август Ърл се пошегува, че ще си направи „операция на носа в съня ми“, а коментаторите бързо намекнаха, че има нещо общо с нейния Accutane.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Accutane действително ли свива носа ви?

Dr. Зион Ко Лам, базирана в Южна Каролина дерматолог с над 700 000 последователи в TikTok, отговори на твърдението на Ърл за „носа Accutane“ в свое собствено видео. Д-р Лам не отговори на искането за коментар на In The Know от Yahoo.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Един от начините Accutane също известен като изотретиноин, действа чрез свиване на мастните ви жлези, които са много изпъкнали, особено около областта на носа“, обясни д-р Лам. „Ако мастните ви жлези са пълни с масло и остатъци, преди да започнете Accutane, може да забележите видимо отслабване, особено около носа си.“

Dr. Лам поясни, че лекарството всъщност не може да промени неща като костна структура и хрущял и подчерта, че желанието за по-малък нос не е причина да започнете да приемате лекарство като Accutane.

Вместо това д-р Лам предложи химическо ексфолиране с алфа и бета хидрокси киселини, както и редовна употреба на слънцезащитни продукти, като начин за намаляване на „обемните“ мастни жлези.

Какви са страничните ефекти от приема на Accutane?

Докато Ърл признава, че Accutane й помага да поддържа по-добър контрол върху акнето си, има някои сериозни странични ефекти от лекарството. Ърл дори се е сблъсквала с някои от тях, като споменава във видеоклип, че се справя със сухи, напукани устни и от време на време кървав нос.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.< p>Във видеоклип дерматологът д-р Джойс Парк обясни, че тези нежелани реакции са чести при приема на Accutane, тъй като лекарството „напълно изсушава порите ви“ и „изсушава кожата ви“.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Има и емоционални странични ефекти. Една потребителка на TikTok се разплака и обясни, че е била на Accutane от четири месеца и не е забелязала подобрение.

„Моля, кажете ми, че става по-добре“, каза тя.

В отговор дерматологът д-р Дъстин Портела обясни, че може да отнеме „време и търпение“, докато кожата на някои хора се подобри. А в някои случаи може да се наложи да променят дозата си, преди да забележат разлика.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

In The Know by Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията Дерматологът отговаря на теорията на Аликс Ърл защо носът й изглежда по-тънък се появи първо в In The Know.

Още от In The Know:

Какво е „туризъм за красота“? TikToker изминава над 6000 мили за удължаване на косата

„Прекрасните красиви момичета имат истинска кожа“: Beauty TikTokers нормализират текстурата на кожата

Дерматолозите критикуват TikTokers за красота, насърчавайки последователите си да използват каламинов лосион като грунд за грим< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР