Инфлуенсърите във Франция могат да влязат в затвора, ако се

...
Инфлуенсърите във Франция могат да влязат в затвора, ако се
Коментари Харесай

Инфлуенсърите във Франция са застрашени от затвор, ако нарушат нови закони за реклама

Инфлуенсърите във Франция могат да влязат в пандиза, в случай че се откри, че са нарушили нови разпореждания за разпространение, откакто законодателство по въпроса беше публично признато в четвъртък, съобщи Би Би Си.

Строгите нови закони целят да защитят потребителите от подвеждащи или подправени търговски практики онлайн.

Те лимитират популяризирането на лотарийни игри и залагания и не разрешават рекламирането на продукти като тютюн.

За първи път сходна мярка се дефинира със закон в Европа.

Междупартийното законодателство беше признато единомислещо при гласоподаване в Сената в сряда, откакто мина през останалата част от Народното събрание.

Инфлуенсърите са онлайн персони, които имат огромен брой почитатели и могат да задават трендове. Някои предизвикват хората да купуват продуктите, които популяризират, само че постоянно не заявяват, че одобряват пари в подмяна на рекламата. Френските законодатели обявиха, че изправени пред възходящия брой хора, излъгани онлайн, са се пробвали да " изяснят контурите " на комерсиалната активност и да уточнят " отговорностите и отговорностите " на инфлуенсърите. Съгласно новите закони " лица с комерсиално въздействие " няма да могат да популяризират лотарийни или
хазартни игри на платформи, които нямат потенциала да наложат възбрана за малолетни.

Промотирането на козметична хирургия и някои финансови артикули и медицински произведения също ще бъде неразрешено наред с тютюна.

Нарушенията могат да доведат до наказване до две години затвор или санкция до 300 хиляди евро.

 В Съединени американски щати упрекнаха инфлуенсъри за манипулиране на акции за 0 млн. В Съединени американски щати упрекнаха инфлуенсъри за манипулиране на акции за 0 млн.

Има обаче опасения за способността на управляващите да управляват новите правила - изключително когато сметките на инфлуенсъри са забележими във Франция, само че индивидът е физически отвън юрисдикцията на страната.

Смята се, че във Франция има повече от 150 хиляди инфлуенсъри, съгласно данни от френското Министерство на стопанската система, финансите и индустриалния и дигитален суверенитет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР