Инфлуенсърите се превърнаха в естествена част от нашето ежедневие. Не

...
Инфлуенсърите се превърнаха в естествена част от нашето ежедневие. Не
Коментари Харесай

Инфлуенсърите май ни лъжат за тези неща



Инфлуенсърите се трансфораха в естествена част от нашето всекидневие. Не минава и ден, в който да не забележим следващата реклама, спонсориран пост или отваряне на PR пратка в профилите им, написа dariknews.bg. Това, че са известни в обществените мрежи, им дава огромна платформа за изява, само че и крие своите опасности за нас, елементарните консуматори. Въпреки че в някои случаи значително се асоциираме с държанието на даден инфлуенсър и харесваме фотосите, които разгласява, би трябвало да имаме поради, че от време на време може би не са изцяло почтени с нас за някои неща, написа каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7. Ето няколко образеца:

„ Много от вас питаха… “

Голям % от инфлуенсърите употребяват това като опрощение, с цел да вършат скрита реклама. Веднага ще се сетите какво имам поради. Ако следите инфлуенсъри, сигурно сте виждали сторита с текст: „ Много от вас питаха от кое място е тази рокля. Прикачвам линк. “ Все отново не изключваме опцията да е получил запитвания, на които въпреки всичко дава отговор обществено, с цел да доближи продукта до повече хора, което не звучи доста безкористно.

„ Ползвам го от месеци… “

Инфлуенсърите постоянно получават PR колета, чиято цел е да покажат на потребителите. Това в особена степен важи за грим и козметика. Понякога, с цел да засилят рекламата, употребяват много хиперболизирани изрази. Ние няма по какъв начин да знаем дали в действителност употребява този артикул в всекидневието си и дали би го купил/а, в случай че не беше реклама дадената обява.

„ Сам/а си го купих… “

Има един известен израз, който гласи: „ Няма неприятна реклама. “ Ако го преобразуваме за този вид бизнес: „ Безплатна реклама – няма. “ В доста малко от случаите, когато инфлуенсъри с доста почитатели демонстрират някакъв артикул, то е без да имат облаги за това. В множеството пъти, когато пишат: „ Поръчах си тези облекла от уеб страницата на… “ това значи, че марката, който популяризират, поема разноските и тук „ поръчах “ по-скоро значи избрах ги, с цел да ми бъдат предоставени за реклама.

Качеството на продуктите

Нима сте виждали реклама на инфлуенсър, който да не сипе хвалебствия за дадения артикул, който показва? А белким е допустимо всички артикули да са толкоз положителни? Не, несъмнено. Именно поради това е значимо да не се доверявате на 100%, когато виждате, че един инфлуенсър популяризира всичко – от кремове за лице до скъпа техника. Вероятността да не сортира марките, с които работи, е много огромна, а оттова и качеството на рекламирания артикул е под въпрос.

“Ексклузивен” промо код/ giveaway

Инфлуенсърите обичат да карат почитателите си да се усещат специфични. Често това е под формата на “ексклузивни” промо кодове за отстъпка в дадени магазини, уеб сайтове и така нататък или посредством giveaway (раздаване на подаръци). Невинаги обаче този жест е толкоз специфичен, тъй като отваряйки профилите на други инфлуенсъри можем да намерим безусловно същите игри за награди или кодове по същото време. Това ненапълно обезсмисля концепцията за компетентност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР