Инфлуенсърът Ема Брукс никога не се е притеснявала за остаряването

...
Инфлуенсърът Ема Брукс никога не се е притеснявала за остаряването
Коментари Харесай

Поколението Z вече се притеснява, че изглежда старо

Инфлуенсърът Ема Брукс в никакъв случай не се е тормозила за остаряването - до момента в който не навърши 20 години.

" Започнах да се тормозя ", споделя тя. " Изглеждам друго, в сравнение с преди две години... Как ще наподобявам след пет години? "

Въпреки че най-възрастният от тях е едвам на 26 години, представителите на поколението Z към този момент се тормозят, че наподобяват по-възрастни. Те избират артикули за грим с анти-стареене, като понижаване на фините линии и SPF отбрана, а 70 % от тях употребяват серуми срещу стареене всекидневно, съгласно компанията за изследвания Circana. Стартъпът за ботокс Peachy съобщи, че поколението Z е най-бързо растящата му група. По-рано тази година, като трагичен образец за наклонността, ТикТок, озаглавен " Нещата, които върша, с цел да забавя процеса на стареене като 14-годишен ", стана вирусен.

" Това потомство поема рутинната грижа за кожата на по-възрастен човек ", споделя Лариса Йенсен, консултант в промишлеността за хубост в Circana.

Сега, даже когато 20-годишните идват при кожния лекар и основателка на марка за хубост Лорета Циралдо за други проблеми, като да вземем за пример разраняване на кожата, множеството от тях в последна сметка насочват диалога към стареенето.

Благодарение на Instagram, TikTok и, несъмнено, Zoom хората прекарват повече време от всеки път, гледайки личните си лица. Онлайн те споделят процедури, ориентирани към " превантивно стареене ", които включват всичко - от нанасяне на ретиноиди, витамин С и слънцезащитни артикули до носене на лента за лице през нощта и слагане на " бебешки ботокс " в опит да се предотврати образуването на бръчки. Търсенията и общественият звук към ботокса, дермалните пълнители и ретинола са се нараснали с 63% тази година, твърди платформата за разбор на търговията на дребно Trendalytics.

Ранният вкус на поколението Z към козметиката срещу стареене е основал опция за марките да се допрян до консуматор, който в предишното не са разглеждали, споделя Рич Герстен, съосновател на True Beauty Ventures. Ефикасността, бързите резултати и цената са преди всичко в съзнанието на тази група, само че към момента има какво да се разбере за това по какъв начин ще се развият желанията им, когато пораснат.

" Това е малко противоположно потомство. От една страна, те държат на позитивното отношение към тялото, достоверността, надеждността, а въпреки това, са доста фокусирани върху битката със стареенето. Използват филтри и слагат акцент върху съвършенството ", споделя Кристина Нуньес, съосновател на True Beauty Ventures. " От едната страна има позитивизъм, а от другата - боязън. "

Поколението Z е свръхинформирано и знае повече за грижата за кожата, процеса на стареене и стресовите фактори на околната среда от всяко предходно потомство, споделя Дженсън. Поради това поколението Gen-Z даде на битката със стареенето нова марка, насочена към уелнес.

Например Дилън Хебърле, 26-годишен съветник, преглежда грижата за кожата си като обвързвана със здравето и следи за слънцезащитата на първо място за попречване на рака на кожата, като спомагателното преимущество е предотвратяването на бръчките. Нощната грижа за кожата му е табиет, сходен на физическите извършения.

" Това е обвързвано с възхода на всеобхватната грижа за себе си... да се грижим по-добре за кожата си и за себе си ", споделя Джуда Абрахам, основен изпълнителен шеф на инкубатора Slate Brands, фокусиран върху Gen-Z.

Поколението Z желае да забави процеса на стареене, вместо да поправя проблемите по-късно, споделя Диала Хайкал, кожен лекар от Париж. Популяризирането от тази възрастова група на " подмладяването " - процедури, които се концентрират върху предварителната защита - съставлява най-значителната смяна в козметичната дерматология през последните две десетилетия, прибавя тя.

Марките създават повече артикули, с цел да отговорят на търсенето. Обемът на продуктите за грижа за кожата или козметичните артикули, в които се загатва за подмладяване, е повишен с 10% през последните две години, съгласно Trendalytics. Търсенията за слънцезащитни артикули са се нараснали повече от три пъти, а през днешния ден на пазара има съвсем три пъти повече артикули за слънцезащита спрямо преди три години. Фокусираната върху Gen-Z компания E.l.f Beauty дебютира с ретиноид предходната година, а Bubble пусна на пазара крем за очи през ноември.

Вследствие на това се появяват марки, особено пригодени за младата кожа, в това число Btwn, марка за грижа за кожата, учредена на концепцията, че кожата на младежите не е кожа на възрастните, и Indu, марка за тийнейджърска кожа и грим на съоснователите на Feelunique Аарон Чатърли и Ричард Шиесл със лист на суровите съставки, които не се позволяват.

Поколението Z също по този начин приема инжекциите поради техните незабавни резултати. Ботоксът, за който Хебърле научава за първи път от обществените медии, му подхожда като евентуално по-ефективен и по-евтин сурогат на продуктите за изглаждане на фини линии. Младите хора, които са подготвени да дойдат от улицата и да си създадат " промяна ", са нещо, което не се виждаше преди 10 години, споделя Нуньес.

Пол Насиф, еластичен хирург, прочут с присъединяване си в сериала на E! " Botched ", споделя, че е забелязал нарастване на броя на младежите, които търсят пилинги, процедури за лице и от време на време малко лазер. Вместо да носят фотоси на известни персони, когато идват за консултация, представителите на поколението Z носят фотоси на себе си - с филтър, споделя Насиф.

" Съществува концепцията, че остаряването е привилегия. Оставете косата си да посивее. Не си слагай ботокс. Не прави всички тези превантивни ограничения. Да, остаряването е привилегия. Но да изживееш още една година е остаряване. Да показваш бръчки и да имаш сива коса за мен не е остаряване ", споделя Хебърле.

Във всеки диалог за поколението Z и остаряването е невероятно да се избегне въздействието на обществените медии.

Хаштагът #antiageing има 7,4 милиарда гледания в TikTok, да вземем за пример. Филтърът за остаряване, който дава на потребителите взор в бъдещето, стана вирусен по-рано тази година, като събра 24,5 милиона изявления, в това число от Кайли Дженър. Решения като Frownies (по създание стикер, с който спите, с цел да изгладите бръчките), силиконови подложки срещу бръчки от марки като Dermaclara, ленти за покачване на челюстта и брадичката, ленти за лице за " лисичи очи " и радиочестотни устройства като NuFace са на всички места.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР