Инфлацията яде парите, но бавно. В момента според официалните данни

...
Инфлацията яде парите, но бавно. В момента според официалните данни
Коментари Харесай

Финансистът Божидар Балевски: Ако знаеш, парите ще дойдат. Ако им...

Инфлацията яде парите, само че постепенно. В момента съгласно формалните данни инфлацията у нас е 2-3 %, само че по принцип всички страни послъгват за тези неща, с цел да са спокойни хората. Така че каквато и да е публично, би трябвало да знаем, че е повече. За да схванеш по какъв начин ти въздейства инфлацията в по-дългосрочен проект, разделяш 72 на инфлацията. Например, в случай че тя е 10%, разделяш 72 на 10. Получава се 7,2. Т.е. за 7,2 години парите ти ще се разполовят, изясни той.

 

Същото важи и за възвращаемостта. Ако възвращаемостта ти е 24%, делиш 72 на 24 и получаваш 3. Т.е. за три години ще си върнеш парите. Така че нещата са елементарни. Ако хората ги схванат тези елементарни неща, в случай че посветят всеки ден по 15 минути за месец, тотално ще им се промени живота, разяснява той.

 

Много хора споделят, че ще стартират да влагат, като съберат пари. Това е все едно да кажеш, че като оздравееш, ще влезеш в болница. Т.е. ти нямаш пари, тъй като нямаш финансови познания. Първо идват знанията, а по-късно идват парите. Първо отиваш в болничното заведение, по-късно оздравяваш. Така че би трябвало да желаеме да имаме познания, тъй като гол и необут да вървиш до момента в който ги получиш, по-късно никой не може да ти ги отнеме и парите ще дойдат. Всичко се заключава в това да желаеме да имаме пари, поучава специалистът.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР