Инфлацията вече е „изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър

...
Инфлацията вече е „изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър
Коментари Харесай

Мика Зайкова:Сегашният парламент е най-слабият, който страната е имала

Инфлацията към този момент е „ изяла " тези 25 стотинки отстъпка за литър гориво. Второ, огромна част от най-бедните хора нямат коли или карат доста рядко. Това сподели икономистът Мика Зайкова в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия в коментар на успеваемостта на мярката.

По думите й, мярката ще е в интерес на хората с по-големи благоприятни условия, които всеки уикенд могат да си разрешат пътешестване и почивки.

Зайкова разяснява и нарастването е с 10% към пенсиите и добавените 60 лв. обезщетения поради пандемията. „ Ако един човек в този момент е взимал 400 лева пенсия, той ще си получи 40 лева нарастване. Към него прибавяме 60-те лв. и добавката сред декември и януари, която имаше тази година. Това е за хората с прослужено време и напреднала възраст ", изясни тя.

Промените за инвалидните пенсии обаче би трябвало да се създадат при постоянен парламент и устойчиво държавно управление. Според нея би трябвало да се отделят хората с трудов стаж, които са станали инвалиди, и тези, които цялостен живот са били такива и не са имали опция да работят. „ Към момента инвалидните пенсии са закрепени към обществената пенсия, а тя беше 170, а в този момент е 247 лева В взаимозависимост от степента на неработоспособност човек получава друг пациент върху обществената пенсия ", разясни Зайкова.

Според нея, хората до момента са включвали в бюджета си добавката от 60 лева и към този момент не я броят като действително нарастване. Увеличението с 10% за всички действително води до това, че колкото по-голяма пенсия получаваш, толкоз по-голяма е добавката, което не е заслужено за хората с най-ниски пенсии, които изпитват най-големи усложнения, акцентира Зайкова.

По думите й сегашният парламент е най-слабият, който страната е имала. „ Не сме имали такива момченца, които са отпред на държавно управление, а не знаят какво да вършат. Виждате, че за пръв път в една година се вършат три бюджета. Нищо чудно до края на годината да имаме още един ", разяснява Зайкова.

Тя прикани политическите водачи да преодолеят егото си и разграничителните линии в името на това страната ни да успее да получи средствата от Плана за възобновяване, които са жизненоважни за страната ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР