Инфлацията вече е близо 20%. Печалбата на държавните предприятия е

...
Инфлацията вече е близо 20%. Печалбата на държавните предприятия е
Коментари Харесай

Рамадан Аталай към „Промяната“: Обърнахте всичко на джебчийство!

Инфлацията към този момент е близо 20%. Печалбата на държавните предприятия е над 528% на АЕЦ-а и 720%  на БЕХ.

 Парите, които за първото тримесечие са събрани от непредвидимите облаги на държавните предприятия, са над 1 милиарда лева за първото тримесечие.  Това съобщи зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай в процедура от трибуната на Народното събрание. И настоя законопроектът на Движение за права и свободи, с който голословната облага на ВЕИ и държавните предприятия за произвеждане на ток се преразпределя към бизнеса, общините, учебните заведения, детските градини, старческите домове. Мнозинството отхвърли включването на плана в дневния ред на Народно събрание.

Аталай напомни, че продължава подпомагането за зелена сила на предприятията, които я създават. От произвеждане на зелена сила получават в допълнение над 300 млн. за първото тримесечие, уточни Аталай.

Не мога да схвана, какво повече, би трябвало да ви предлагаме. Срам ме е, че ви предлагаме да ви подпомогнем, да разберете, че не се краде по този начин, възмути се Рамадан Аталай.

Обърнахте всичко на джебчийство, отсече той. И прикани: „ Дайте да приемем този законопроект, да дадем опция на господин Асен Василев, законно да изхарчи към 3 милиарда на всяко тримесечие. ”.

Сега тези разходи са противозаконни – за пазаруване на жито. Взимат от автомагистрала „ Хемус ” парите и ние не знаем защо ги харчат, съобщи още Аталай.

Много ви апелирам, на мен към този момент ми е неловко да ви апелирам, да въведем ред и правда за това, за което дойдохте на власт, съобщи Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР