Инфлацията във Венецуела през последните 12 месеца до май беше

...
Инфлацията във Венецуела през последните 12 месеца до май беше
Коментари Харесай

Парламентът на Венецуела отчете 3600% инфалция през май за последните 12 месеца

Инфлацията във Венецуела през последните 12 месеца до май беше 3 684 % , съобщи следеното от опозицията Народно заседание, оповестява Агенция Франс Прес.

В изказване законодателният орган съобщи, че общата инфлация през май е била 15 %, спрямо 80 % през април .

От началото на годината цените са се повишили с над 400 % , само че инфлацията в годината в действителност е спаднала от 4,210 % през април.

Поради липса на данни, оповестени от държавното управление на президента Николас Мадуро, Народното събрание издава лична статистика от 2017 година

Централната банка на страната разгласява някои данни в понеделник , като слага месечното нарастване на цените на 38,6 % , повече от Народното събрание и инфлация от началото на 2020 година на 296 %, по-малко от регистрираното от законодателната власт.

Ударената от рецесия Венецуела е в криза повече от шест години .

В края на април държавното управление усили минималната заплата със 78 % , в това число наложителните купони за храна. Това е второто сходно покачване тази година, само че минималната заплата към момента възлиза на към 4 $, едвам задоволителни, с цел да се купи кг месо.

Венецуела завърши предходната година с инфлация от 9 500 % , съгласно Централната банка, макар че Народното събрание сложи тази цифра на 7 300 %.
 Бензинът нараства във Венецуела, макар доставките от Иран
Бензинът нараства във Венецуела, макар доставките от Иран

Страната с едни от най-големите петролни ресурси...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР