Инфлацията във футбола продължава да се засилва през годините, като

...
Инфлацията във футбола продължава да се засилва през годините, като
Коментари Харесай

CIES доказва, че Висшата лига е отговорна за инфлацията във футбола

Инфлацията във футбола продължава да се ускорява през годините, като към този момент даже не отдаваме огромно значение на прехвърляния от по €100 млн. Статистиците от CIES даже потвърждават в собствен разбор, че британската Висша лига има най-голяма отговорност върху обезценяването на парите на трансферния пазар.

Манчестър Юнайтед е водач по това да заплаща доста повече, в сравнение с играчите, които притегля, костват. За миналите 5 години „ алените дяволи “ са пръснали общо €1,59 милиарда за 33 нови състезатели. Това е с 18% повече, в сравнение с е действителната пазарна оценка за същите (€1,36 млрд.).

Проучването открива, че единствено три клуба от Висшата лига могат да се похвалят с добър бизнес, когато купуват футболисти. Това са Уувърхамптън Уондърърс (-7%), Тотнъм Хотспър (-1%) и Брайтън (0%). Всички останали дават с сред 2-35% повече от действителните стойности.

Парадоксално или не, Манчестър Сити е един от най-разумните клубове на пазара. „ Гражданите “ са платили €1,18 милиарда за последните си 38 прехвърлянето, до момента в който оценката им от анализаторите е за €1,157 милиарда

Извън „ острова “, Ювентус е тимът, който има най-сериозен отрицателен баланс в това отношение. „ Старата госпожа “ е платила €1,031 милиарда за 36 футболисти, чиято стойност се прави оценка на €797 млн.

ПСЖ попада в топ 3 с пръснати €1,01 милиарда за 31 спортисти с пазарна оценка от €848 млн.

Най-балансираният и непретенциозен бюджет за прехвърляния в топ 5 шампионатите на Европа има френския Страсбург. Скромният клуб е похарчил €37 млн. за 14 нови футболисти, чиято оценка се равнява на €51 млн.

Друг е въпросът, че днешните пазарни цени на спортистите претърпяха невероятна трансформация. Играчи от ранга на Фил Фоудън се правят оценка от Transfermarkt на €90 млн., което е с €10 млн. повече от Роналдиньо в неговия пик през 2007 година За страдание не можем да се върнем по-назад в историята, с цел да проверим оценките на Паоло Малдини, Марко ван Бастен, Марадона, Пеле и останалите величия, които белязаха футбола за генерации наред без да съдим за качествата им единствено по сумите, които са плащани за услугите им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР