Инфлацията в супермаркетите спадна с най-бързия си месечен темп в

...
Инфлацията в супермаркетите спадна с най-бързия си месечен темп в
Коментари Харесай

Инфлацията в супермаркетите спада с най-бързия рекорден темп - но цените остават високи

Инфлацията в супермаркетите спадна с най-бързия си месечен ритъм в историята - само че цените към момента са по-скъпи спрямо предходната година.

Хранителни артикули в този момент цените са с 6,7% по-високи от преди година, което е спад от инфлацията през ноември от 9,1%, съгласно анализаторите на Kantar. Средното домакинство е похарчило 477 паунда за хранителни артикули през декември, само че Кантар предизвести, че „ потребителите към момента са изправени пред значителен напън върху бюджетите си “.

Супермаркетите имаха най-натоварения коледен интервал от 2019 година насам, като купувачите харчат внушително. £13,7 милиарда. Британците са създали над 488 милиона пътувания през четирите седмици до 24 декември - с 12 милиона повече спрямо миналата година.

Средното домакинство е похарчило £28 повече, в сравнение с през декември 2022 година, като продажбите са се нараснали със 7% в стойност и броят на закупените продукти се е нараснал с 2%. 22 декември беше най-натовареният ден за извършване на покупки, когато б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР