Инфлацията в страната достигна 13-годишен максимум, а няма да е

...
Инфлацията в страната достигна 13-годишен максимум, а няма да е
Коментари Харесай

Имате свободни пари? Ето няколко възможности за инвестиции

Инфлацията в страната доближи 13-годишен най-много, а няма да е изключено, в случай че допре и 10 % в идващите месеци.

С рекордните близо 67 милиарда лв. на депозит в банките, през днешния ден семействата, или най-малко една дребна част от тях, са готови за идващите дни. Нулевите лихви по банковите депозити обаче карат от ден на ден хора да търсят различен „ кей “ на парите си.

Днес ще ви представим няколко благоприятни условия за вложения, които, несъмнено, не са рекомендация за покупко-продажба на активи.

Недвижим парцел

Да, цените на недвижимите парцели сега в действителност са високи. Имотите в България също по този начин са и измежду най-недостъпните в Европейски Съюз, оповестиха неотдавна от Евростат. Те обаче са добра опция за вложения в интервали на инфлация. Експертите предложиха пред Profit.bg няколко благоприятни условия – вложения в къщи, покупка на жилища в избрани квартали, а ние бихме добавили и парцел на зелено от потвърден строител.

Земеделска земя

Въпреки повишаването на цените на земите у нас през последните години, те към момента са най-евтините в Европейски Съюз. При състояние, че се ориентирате към земята, следва да имат поради, че у нас тя е категоризирана в 10 категории. Земите от I и II категория са най-хубави, а най-тези от 9-а и 10-а категория са с най-ниски качества.

Ако обаче не разбирате от земи, пък и покупко-продажбата ви се коства комплициран развой, то може да се ориентирате към родния, или задгранични финансови пазари, където се търгуват задоволително сдружения, които влагат, както в парцели, по този начин и в земеделска земя.

Собствен бизнес

Знаете ли с какво желаете да се занимавате в идващите години? Ако отговорът е позитивен, то отделете задоволително време, с цел да станете специалист в тази сфера. Това ще ви помогне доста, както при основаването, по този начин и развиването на бизнеса ви.

Дивидентни акции

Както в международен мащаб, по този начин и у нас има компании, които заплащат дял, представляващ сред 4-5% годишна рентабилност, или другояче казано - дивидентна рентабилност.

Следва да имате поради, че приходите от дивиденти у нас са облагаеми за физическите лица (5%), само че не и за юридическите.

Борсово-търгувани фондове

Този тип фондове, или другояче казано ETF-и, следват представянето на даден актив или показател. Чрез сходен тип принадлежности може елементарно и с ниски такси да инвестирате в главните знак на тържищата по целия свят, в това число и България, както и злато, творби на изкуството, вода и други

Взаимни фондове

Това са групови капиталови схеми, които влагат активите на вложителите в разнообразни активи, като по този метод се реализира и известна диверсификация. Те са интензивно ръководени, за разлика от ETF-ите, които са пасивни, т.е. само следват даден актив.

В последните 2 години у нас се регистрира забележителен растеж на активите на ръководство на фондовете у нас. По последни данни те ръководят близо 7.7 млн. лв., като над 2 милиарда лв. са привлечени от семействата.

#Бонус: Изплатете/намалете задълженията си

Преди да започнете да инвестирате, може би е добре да намалите или изплатите своите отговорности. Защото лихвите по кредитните карти са на равнища от над 20%, а фирмите за бързи заеми чести ни постановат лихви от над 40 на 100. Милиардерът Марк Кюбан споделя, че доста елементарно можем да реализираме рентабилност от 16%, като погасим задължението си по кредитната си карта. Към датата на неговото изявление, точно толкоз са били лихвите по кредитните карти в Съединени американски щати.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР