Инфлацията в САЩ се повиши неочаквано до 3,2% миналия месец

...
Инфлацията в САЩ се повиши неочаквано до 3,2% миналия месец
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ се повиши до 3,2% през февруари

Инфлацията в Съединени американски щати се увеличи ненадейно до 3,2% предишния месец в набор от данни, които ще бъдат прегледани деликатно от Федералния запас на Съединени американски щати, до момента в който взема решение по кое време да понижи лихвените проценти.

Икономисти, интервюирани от Bloomberg, чакаха годишното повишаване на потребителските цени да остане непроменено по отношение на темпа от януари от 3,1 на 100.

Очаква се данните за инфлацията на потребителските цени да играят значима роля на срещата на Фед идната седмица, когато определящите лихвените проценти би трябвало да гласоподават дали да понижат лихвените проценти от техния 23-годишен връх от 5,25 на 5,5 на cent.

Срещата на 20 март също ще даде детайлности какъв брой съкращения възнамерява Фед сега. В момента централната банка възнамерява да понижи лихвите три пъти тази година. Пазарите чакат три или четири понижения през 2024 година

Според данните от вторник на Бюрото по трудова статистика, главната инфлация, която изключва измененията в разноските за храна и сила и се преглежда като п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР