Инфлацията в САЩ се е забавила до 4,9 на сто

...
Инфлацията в САЩ се е забавила до 4,9 на сто
Коментари Харесай

Годишната инфлация в САЩ се забавя до 4,9 на сто през април

Инфлацията в Съединени американски щати се е забавила до 4,9 на 100 на годишна основа през април. Равнището е малко под упованията на анализаторите за 5 на 100, съобщи Си Ен Би Си. 

Потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили с 0,4 на 100 на месечна основа през предишния месец на фона на повишаването на горивата и наемите. Базовата инфлация остава висока, което е евентуален знак, че Управлението за федерален запас на Съединени американски щати (УФР) ще резервира водещите лихвени проценти за известно време, отбелязва Ройтерс. 

През март годишната инфлация в Съединени американски щати бе 5 %.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, чакаха показателят на потребителските цени (CPI) да се увеличи през април с 0,4 на 100 на месечна и с 5 на 100 на годишна основа. 

Основната инфлация, която не включва мощно променливите цени на питателните артикули и на енергийните артикули, доближава 0,4 на 100 на месечна и 5,5 на годишна основа, в сходство с упованията на анализатори. 

На фона на данните за инфлацията в Съединени американски щати, огласени през днешния ден, както и на устойчивите равнища на пазара на труда в страната, е малко евентуално УФР да стартира да понижава лихвените проценти през тази година, каквито са упованията на финансовите пазари, добавя Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР