Инфлацията в Обединеното кралство падна до 3,2% през 12-те месеца

...
Инфлацията в Обединеното кралство падна до 3,2% през 12-те месеца
Коментари Харесай

Инфлацията спадна до 3,2% в ново дъно от две години и половина - какво означава това за вас

Инфлацията в Обединеното кралство падна до 3,2% през 12-те месеца до март до най-ниския си годишен ритъм от две години и половина половин година.

Това е спад от 3,4%, регистрирани през февруари, защото инфлацията продължава да се приближава до задачата от 2%, нужна на Bank of England. Това бележи най-ниското равнище от септември 2021 година - само че е малко по-високо от плануваните от икономистите 3,1%.

Индексът на потребителските цени (CPI) е главната мярка за инфлацията и демонстрира по какъв начин цените от артикули и услуги са се трансформирали с времето. Но макар следващия спад на инфлацията, цените не понижават - те към момента се повишават, само че с малко по-бавни темпове от преди. Националната статистическа работа (ONS), която разгласява данни за инфлацията всеки месец, сподели, че последният спад се дължи значително на цените на храните.

Главният икономист на ONS Грант Фицнър сподели: „ Инфлацията се намали леко през март до своята най-ниската годишна ставка от две години и половина. Отнов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР