Инфлацията в момента е най-големият проблем за българските граждани. Вдигането

...
Инфлацията в момента е най-големият проблем за българските граждани. Вдигането
Коментари Харесай

Ракшиев от ПП: Най-лошата част от кризата вече е зад гърба ни

„ Инфлацията сега е най-големият проблем за българските жители. Вдигането на цените е на дневен ред. Но, когато се приказва за таван, изключително за таван на цените на газ и петрола, би трябвало да се регистрира, че на международните пазари наклонността се трансформираха. Цените потеглиха надолу. Най-лошата част от инфлационната рецесия към този момент е зад тила ни ”. Това разяснява Александър Ракшиев от Политическа партия.

Според него цените на газа и на петрола ще вървят надолу. „ Причината е, че международните пазари се възстановиха. Да се приказва за битка с инфлацията посредством финансови и стопански механизми е несериозно. Защото инфлацията е развой, който не може да се управлява. Цените на стоките се покачват поради цените на суровините, които са нужни за производството на тези артикули. Най-разумният метод е да подкрепяме най-засегнати групи, с цел да могат те да посрещнат тези високи цени. ”

„ Нещата, които движат инфлацията са композиция от коронакризата, която утежни веригите за доставки и рецесията в Европа през последната година, която утежни цените на енергоизточниците. Но, всичко това като стопански феномен е краткотрайно. То ще отмине. И нашата цел и нашата задача е да създадем по този начин, че хората да могат да минат през тази рецесия ”, сподели Ракшиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР