Инфлацията в Германия през юли, според окончателната оценка, се е

...
Инфлацията в Германия през юли, според окончателната оценка, се е
Коментари Харесай

Инфлацията в Германия се забави до 7,5%

Инфлацията в Германия през юли, съгласно окончателната оценка, се е забавила до 7,5% на годишна база от 7,6% месец по-рано, съгласно прессъобщение на Федералната статистическа работа на страната (Destatis).

Индикаторът съответства с прогнозите на анализатори, интервюирани от портала DailyFX.

През юли потребителските цени в Германия, съгласно окончателната оценка, са се повишили с 0,9%, на месечна база, което съответствува с предварителната оценка и прогнозата на анализаторите. През юни този растеж също възлиза на 0,9%.
 Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война
Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война

Германците имат великански запаси от злато

В същото време потребителските цени в страната съгласно стандартите на Европейски Съюз (хармонизиран показател на потребителските цени) по последна оценка форсират растежа до 8,5% на годишна база от 8,2% месец по-рано.

А единствено през юли на месечна база цените се покачиха с 0,8% след спад от 0,1% месец по-рано. Индикаторите също съответстваха с предварителната оценка и прогноза на анализаторите.
 Инфлацията в Германия доближи исторически връх
Инфлацията в Германия доближи исторически връх

Федералната статистическа работа регистрира 7,4%ръст на потеребителските цени

" Нарастващите цени на силата към момента са главната причина за високата инфлация ", сподели Георг Тийл, началник на Destatis.

Енергийните артикули нарастват с 35,5% на годишна база след растеж от 38% през юни, цените на храните се покачват с 14,8%. Без тези две категории артикули потребителските цени нарастват с 3.2% на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР