Инфлацията в България е два пъти по-висока спрямо средната в

...
Инфлацията в България е два пъти по-висока спрямо средната в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Хората с по-ниски доходи усещат много по-тежко инфлацията

Инфлацията в България е два пъти по-висока по отношение на междинната в Европа. Страната ни обаче не е преди всичко по този индикатор. На челна позиция са балтийските страни. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” на Нова тв икономистът от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

„ Хората с по-ниски приходи усещат доста по-тежко инфлацията, която по последни данни е 17,3 %.„ Тези, които са с по-високи приходи, не изхарчват всичко за ползване през месеца, а по-скоро заделят, по тази причина и при тях инфлационният напън не се усеща толкоз силно”, разяснява тя въпроса докога ще продължат да се обезценяват приходите ни на фона на рекордната от 24 години инфлация.

По думите повишението на цените на превоза е един от знаците, че може да се чака криза. „ Към момента не може да се приказва за сходно нещо. Такъв е казусът обаче със Съединени американски щати. По традиция, когато обаче огромните стопански системи стартират да усещат криза, това е знак, че това ще се трансферира и към по-малките и свързани с тях икономики”, акцентира Григорова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР