Инфлацията в България е два пъти по-висока спрямо средната в

...
Инфлацията в България е два пъти по-висока спрямо средната в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Очаква се спад в производството и увеличение на безработицата

Инфлацията в България е два пъти по-висока по отношение на междинната в Европа. Страната ни обаче не е преди всичко по този индикатор. На челна позиция за Балтийските страни. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” икономистът от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

„ Хората с по-ниски приходи усещат доста по-тежко инфлацията, която по последни данни е 17,3 %.„ Тези, които са с по-високи приходи, не изхарчват всичко за ползване през месеца, а по-скоро заделят, по тази причина и при тях инфлационният напън не се усеща толкоз силно”, разяснява тя въпроса докога ще продължат да се обезценяват приходите ни на фона на рекордната от 24 години инфлация.

По думите ѝ поради повишението на цените на превоза е един от знаците, че може да се чака криза. „ Към момента не може да се приказва за сходно нещо. Такъв е казусът обаче със Съединени американски щати. По традиция, когато обаче огромните стопански системи стартират да усещат криза, това е знак, че това ще се трансферира и към по-малките и свързани с тях икономики”, акцентира Григорова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР