Инфлацията удря по един начин хората, които се чудят как

...
Инфлацията удря по един начин хората, които се чудят как
Коментари Харесай

Хампарцумян: Няма да имаме инфлация в стил Виденова зима, защото тя не беше световно, а българско явление

" Инфлацията удря по един метод хората, които се чудят по какъв начин да си платят сметките за парно и електричество, и по различен метод тези, които използват доста сила ", изясни Левон Хампарцумян, написа " Пловдив 24 ".

По думите му хората с закрепен приходи и по-малко благоприятни условия са най-лошо ударени от икономическата обстановка сега.

За скока на цените на парното Левон Хампарцумян  коментира, че преструктурирането на " Топлофикация " се отсрочва от доста години, тъй като там би трябвало да се откри баланс по какъв начин това нещо да се ръководи.

Другото нещо е енергийната успеваемост на домовете, която би могла неведнъж да се усъвършенства, счита още банкерът.

Според него инфлацията се храни от пост анемичните резултати. " Пандемията продължава в здравната си фаза, само че към този момент стопанската система на света пораства. Търсенето се усилва, в същото време има много напечатани пари в спешния интервал, с цел да няма внезапни шокове, които в този момент търсейки излаз, подгряват инфлацията ", изясни той.

" В един миг, когато централните банки решат, че растежът е резистентен, ще стартират да подвигат лихвите, с цел да успокоят инфлацията ", уточни банкерът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР