Инфлацията удари и цената на такситата в Пловдив. Фирмите вдигнаха

...
Инфлацията удари и цената на такситата в Пловдив. Фирмите вдигнаха
Коментари Харесай

Скок на цените на такситата в Пловдив

Инфлацията удари и цената на такситата в Пловдив. Фирмите подвигнаха цените за километър пробег, както и началната такса с 10 %. Така към този момент са на 1 стотинка от оптималната цена, избрана от Общинския съвет.

Един лев и 9 стотинки денем и лев и 19 през нощта - това са новите цени на таксиметровите услуги в Пловдив. Клиентите ще би трябвало да заплащат и такса повикване - по 25 стотинки на курс, предава Българска национална телевизия.

" В Ямбол возят на 1.19 дневна, 1.39 нощна. В София – 1.22 дневна, 1.41 нощна ", съобщи Володя Домашенко, съпредседател на Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи.

От компаниите са уверени, че няма да се стигне до отлив на клиенти, тъй като курсовете няма да се оскъпят с повече от левче.

Тарифите на таксиметровите услуги в Пловдив се дефинират според решение на Общинския съвет от 2014 година, което дефинира най-малък и оптимален предел.

" Фирмите имат своята оперативна автономия сами да вземат решение в този диапазон на каква цена да возят. В този миг, отчитайки високите разноски за горива и общата инфлация, те са повишили цените за транспорт, само че отново са в границите на гласуваното от Общинския съвет ", сподели още Тодор Чонов, заместник-кмет на община Пловдив.

Без смяна остава единствено таксата за престой - 30 стотинки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР