Инфлацията у нас се забавя, тя се забавя и в

...
Инфлацията у нас се забавя, тя се забавя и в
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Инфлацията у нас се забавя

" Инфлацията у нас се забавя, тя се забавя и в еврозоната. Ние следваме наклонността със забавяне. За бюджета по-ниска инфлация значи по-малко доходи. Това завързва бюджетния възел и го прави по-труден за ръководство ", това изясни в предаването „ Тази заран “ по bTV икономистът Георги Ангелов.

Инфлацията за април е 0,3%. 

„ Големият проблем сега е разтварянето на ножицата сред доходи и разноски. Виждаме, че разноските порастват два пъти по-бързо, спрямо приходите. Това слага доста въпросителни пред бюджета “, добави икономистът Владимир Сираков.

Той добави, че чака да види какви дейности ще подхващат политиците.

Пореден месец със спад на растежа на инфлацията. Това демонстрират данните на Националната статистика. Индексът на потребителските цени демонстрира, че за април тя е 0,3 на 100. А годишната - по отношение на април предходната година е 11,6%.

В съпоставяне с март най-вече са поскъпнали облеклото и обувките, заведенията за хранене и хотелите, жилищното обзавеждане. Поскъпване има и при стоките и услугите за семействата, алкохолните питиета и тютюневите произведения, опазването на здравето.

Цените на развлеченията, културата и известията са паднали. Също и тези на жилищата, водата, електрическата енергия и газа. А единствено за година свинското е поскъпнало с петдесет %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР