Инфлацията, цените на храните, цената на тока, доходите, продължаващите социални

...
Инфлацията, цените на храните, цената на тока, доходите, продължаващите социални
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Ще предложим необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите


" Инфлацията, цените на храните, цената на тока, приходите, продължаващите обществени неравенства и доста други са измежду главните въпроси, които българското общество чака да бъдат решени. Удовлетворен съм от обстоятелството, че направихме един обществен бюджет, който занапред ще бъде усетен, тъй като всичките обществени придобивки влизат в действие от април. Близо 1/3 от разноските са за обществени действия - това са 20 милиарда лв.. Хората би трябвало да видят, че ние мислим за техните най-големи грижи и болки. Ще предложим таван на някои цени на контролирани артикули, това е европейска процедура. Също по този начин може да се предложи понижаване на Данък добавена стойност и акцизи. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия.

" Инфлацията изяде част от спомагателните приходи и по тази причина ние настояваме и считаме, че идната най-важна задача пред ръководещата коалиция е актуализацията на бюджета. По тази причина на следващия ден предизвикваме съдружен съвет в 3 сектора- стопанска система, финанси и обществена политика ", безапелационен бе Зафиров и даде за образец преизчисляването на пенсиите и необлагаемия най-малко, като някои от главните ограничения в обществената сфера.

По думите му Българска социалистическа партия изрично няма да допусне и няма да взе участие в държавно управление, което реши да изпрати военна помощ на Украйна, тъй като този акт не би решил казуса, нито е в дневния ред на българското общество. " Това по никакъв метод не изключва нашите задължения по отношение на филантропичната помощ. Ние сме за мир и дипломатични решения на проблемите ", добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

" Друга наша алена линия е обстановката с РСМ. Докато нашите северни съседи не схванат, че договорите би трябвало да се съблюдават и до момента в който там има език на омразата няма по какъв начин българската страна да вдигне ветото за тяхното участие в Европейски Съюз ", акцентира Зафиров и добави, че все още от страна на северната ни съседка не се вижда напредък в това отношение.

Ситуацията с избора на гуверньор на Българска народна банка националният представител от Българска социалистическа партия дефинира като изначално сбъркан метод, тъй като се видяло, че нито един от двамата претенденти няма капацитета да сплоти зад себе си цялата коалиция.

" С задоволство желая да споделя, че в признатия бюджет има спомагателни 600 млн. лв., които са ориентирани в спомагателни обществени придобивки за военнослужещите, с цел да стане специалността доста по-примамлива за младежите ", разясни депутатът от левицата за ограниченията в бранш защита.

Относно превъоръжаването на българската войска и офертата за 8-те нови самолета Атанас Зафиров разясни, че това питане е обещано още по време на служебното държавно управление с министър председател Стефан Янев. " Но на фона на настоящата обстановка няма по какъв начин да кажем на българското общество, че ще се дадат още няколко милиарда за самолети ", безапелационен бе той.

В умозаключение Зафиров изрази неразбиране от днешното държание на Има Такъв Народ, които дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи блокирали работата на правна комисия, като по този метод са бламирали законопроекта на Българска социалистическа партия, който е обвързван с колекторските компании. " Това обгръща живота и ориста на стотици хиляди хора. Разбирам, че законът за колекторските компании касае милиарден интерес и не ми се желае да върша връзка сред нещата, само че е необичайно, че тъкмо по този метод през днешния ден беше неодобрено приемането в правна комисия. Борбата с колекторските компании е наша борба и съм сигурен, че ще успеем да я изведем до сполучлив край ", приключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР