Инфлацията, цените на храните и ипотечните лихви са високи, което

...
Инфлацията, цените на храните и ипотечните лихви са високи, което
Коментари Харесай

Колко би струвал жилищен заем от $100 000 на месец?

Инфлацията, цените на храните и ипотечните лихви са високи, което натоварва джобовете на съвсем всички.

Собствениците на жилища обаче са в неповторима позиция да устоят на тази стихия, с помощта на забележителното количество личен капитал, който имат в своите парцели. Според CoreLogic, типичният притежател на жилище е имал колосални $274 000 личен капитал към първото тримесечие на 2023 година Това е капитал, който могат да осребрят, когато продават дома си или, за тези, които възнамеряват да останат, да вземат заеми против потребление на артикули като HELOC и жилищни заеми.

Последният стана изключително известен през последните години. Всъщност през второто тримесечие на годината единствено в Съединени американски щати са издадени близо 240 000 жилищни заема. Това е нарастване от 203 000 година по-рано.

Но в случай че обмисляте да оползотворите личния си капитал посредством жилищен заем, без значение дали за ремонт на жилище, консолидация на задължения или нещо напълно друго, значимо е да разберете по какъв начин биха изглеждали вашите месечни заплащания. Ето какъв брой може да ви коства жилищен заем от 100 000 Щатски долар всеки месец.

Започнете да проучвате лихвите, които бихте могли да получите за жилищен заем тук.

Колко би коствал жилищен заем от 100 000 Щатски долар цена на месец?

Вашият лихвен % и срокът на заема са главните фактори, които дефинират цената на вашия жилищен заем всеки месец, тъй че е значимо да разберете до какво могат да доведат даже дребни промени в лихвения % или период в разнообразни месечни разноски. Ето няколко образеца за месечните разноски за жилищни заеми с разнообразни условия и проценти: 

Пример 1: 10-годишен заем с закрепена рента при 8,75%

Ако сте изтеглили 10-годишен жилищен заем от 100 000 $ при рента от 8,75%, можете да очаквате да плащате малко над 1253 $ на месец през идващото десетилетие. Повечето жилищни заеми се оферират с закрепени лихвени проценти, тъй че вашият лихвен % и заплащане ще останат постоянни за целия период на вашия заем.

Вашите общи лихвени разноски - при лихвен % от 8,75% - ще доближат $50 392 до времето, когато вашият заем е бил изцяло изплатен. Това значи, че при пресмятане на лихвите вие ​​ще платите общо към $150 392 за цената на вашия заем.

Разберете какъв брой може да ви коства един жилищен заем тук.

Пример 2: 20-годишен заем за личен капитал с закрепена рента при 8,85%

Лихвените проценти са склонни да се усилват, колкото по-дълъг е срокът на заема ви, защото усилва риска за кредитора — и шанса вашите финанси да се трансформират и не изплащате заема.

Така че за 20-годишен заем за капитал на стойност $100 000 бихте могли да очаквате малко по-висок лихвен %, в сравнение с при 10-годишен период. В този случай да кажем, че сте се класирали за ставка от 8,85%. Това ще докара до месечно заплащане от $890 - доста по-ниско от заплащането за 10-годишен период.

Дългосрочните лихвени разноски обаче? Те биха били доста по-високи. До края на 20-годишния период на заема ви ще сте платили над $113 624 обща рента, което води до общо $213 624 за цялостната цена на вашия заем.

Пример 3: 30-годишен фиксиран- % на заем за личен капитал при 9,00%

За 30-годишен заем за личен капитал вашият лихвен % ще бъде още веднъж малко по-висок. Ако вашата ставка е 9%, да вземем за пример, можете да очаквате заплащане от $804 на месец за идващите 30 години.

И до края на мандата ви ще сте платили съвсем $190 000 като общи разноски за лихви. Общо щяхте да платите към 290 000 щатски $ за цялостната стойност на вашия жилищен заем при пресмятане на лихвата.

Пазарувайте в близост за вашия жилищен заем

Със жилищните заеми, лихвите варират според от периода на заема (и сумата на заема), а определеният от вас заемодател също има значение.

„ Най-доброто нещо, което един притежател на жилище може да направи, е да изследва, изследва и изследва “, споделя Марк Ейд, ръководещ шеф на Acts Financial Advisors. „ Уверете се, че всички такси на заемодателя са ясно разграничени и постоянно питайте дали има налични отстъпки. Задавайте едни и същи въпроси на всеки банков кредитор и сравнявайте лихвите по заеми с идентична дълготрайност. “

Ако в действителност желаете с цел да минимизирате разноските си за лихви, можете да работите върху подобряването на кредитния си рейтинг, преди да кандидатствате. Най-добрите лихвени проценти нормално отиват при кредитополучателите с най-голям рейтинг, тъй че даже дребното възстановяване на вашия може да понижи дълготрайните ви разноски.

„ Вземете ограничения да увеличите кредитния си рейтинг до 700 или повече и нормално ще ви бъде препоръчана по-добра цена “, споделя Ейд.

Алтернативи, които да обмислите

Заемите за личен капитал не са единственият метод да употребявате добре личния си капитал. Има и HELOC (кредитни линии за домакински капитал), които действат сходно на кредитните карти, с кредитна линия, която ви разрешава да изтегляте парите си от личния си капитал с течение на времето — нормално за интервал от 10 години.

< p> Само имайте поради:  HELOC нормално имат лихвени проценти, които варират. Както Карл Джейкъб, основен изпълнителен шеф на LoanSnap, предизвестява: „ Имайте поради, че множеството HELOC са с променлива рента и че лихвата не е заложена, до момента в който не вземете парите. “

Други други възможности на жилищните заеми включват рефинансиране на пари в брой, противоположни ипотеки и вложения в личен капитал, които ви дават еднократна сума в брой в подмяна на част от личния ви капитал по-късно (когато продадете или рефинансиране).

Ако не сте сигурни кой артикул е подобаващ за вашите цели, помислете за диалог с ипотечен брокер или финансов консултант. Те могат да ви оказват помощ да претеглите плюсовете и минусите на всеки и да определите най-хубавия път напред.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР