Инфлацията спада по-бързо от прогнозата в Европа, докато надхвърля очакванията

...
Инфлацията спада по-бързо от прогнозата в Европа, докато надхвърля очакванията
Коментари Харесай

Различната инфлация повишава перспективите за намаляване на лихвените проценти от ЕЦБ пред Фед

Инфлацията спада по-бързо от прогнозата в Европа, до момента в който надвишава упованията в Съединени американски щати, което кара вложителите да предвиждат, че Европейската централна банка може да понижи лихвените проценти по-рано от Федералния запас.

Инфлацията в еврозоната спадна до 2,4 % през годината до март, четвъртият следващ месечен спад и последното доказателство, че цените се доближават изкусително покрай задачата на ЕЦБ от 2 %.

За разлика от това, инфлацията в Съединени американски щати надвиши прогнозите от началото на тази година, като главният индикатор за персоналните потребителски разноски, който Фед употребява за своята цел, се увеличи от 2,4% през годината до януари до 2,5% през февруари.

След най-голямото повишаване на разноските за живот за едно потомство, другите пътища на инфлацията в еврозоната и Съединени американски щати подтикнаха вложителите да понижат общите понижения на лихвените проценти, които чакат от Фед тази година, до момента в който предвиждат, че ЕЦБ ще към момента облекчават политиката по-агресивно.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР