Инфлацията се подхранва от страна на правителството, ако бъде приет

...
Инфлацията се подхранва от страна на правителството, ако бъде приет
Коментари Харесай

Милен Велчев: Влизането ни в еврозоната е застрашено заради дефицита в бюджета и инфлацията

" Инфлацията се подхранва от страна на държавното управление, в случай че бъде признат и изпълнен този бюджет. Напълно несвоевременно е в тези условия да се прави подобен недостиг. Застрашено е влизането ни в еврозоната поради недостига и високата инфлация, която ще бъде доста по-висока от изискваното за приемане ", това сподели пред NOVA NEWS някогашният финансов министър Милен Велчев.

" За десни ограничения не мога да се сетя в този бюджет, левите цели ги има. 4,8 напредък залага бюджетът, само че нямам доверие това да се реализира, той ще бъде сред три и четири % ", счита Велчев

За него плануваният недостиг от 4,5 с Коронавирус ограниченията действително ще е към 6%.

" Това е невиждано висок недостиг. Размерът на дълга има второстепенно значение, по-важно е по какъв начин се харчат и дали се харчат. Нормално е дългът да надвишава недостига ", сподели още той.

" Минималната заплата се допуска да компенсира досегашната инфлация. Но аргументът на финансовия министър за вадене от пазара на " некъдърни работодатели " не е заможен, не е работа на страната да прави това, тя би трябвало да упражнява надзор. Половината от Максималния застрахователен приход би трябвало да пораства, само че не еднократно и шоково ", съобщи Милен Велчев.

Според него политическата неустойчивост е причина за спад в вложенията, както и неспособността на ръководещите да усвоят парите, планувани за финансови вложения в обществения бранш.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР