Инфлацията падна на нивата от преди войната. През октомври 2021

...
Инфлацията падна на нивата от преди войната. През октомври 2021
Коментари Харесай

Денков: Инфлацията падна на нивата от преди войната

Инфлацията падна на равнищата от преди войната. През октомври 2021 беше 6%, а този октомври е 5,8%.Това сподели преди съвещанието на Министерски съвет министър председателят Николай Денков.

„ Точно преди половин година поехме ръководството с ясното схващане, че отговаряме на публичните упования за устойчиво държавно управление, което ще се грижи за хората и за бизнеса. Знаехме, че с изключение на против часовника, ще се надигнем против заварени проблеми, избирателен популизъм, гневни политически офанзиви и дезинформация. всеки ден. Бяхме наясно, че дилемите са сложни, а поддръжката несигурна. Въпреки това показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото самолюбие, да се издигне над злободневните офанзиви и да се концентрира върху действителните проблеми ”, добави Денков.

Николай Денков уточни, че първата задача на кабинета била битката с инфлацията: „ Основната ни цел не беше просто да спрем изтъняването на  портфейла на българина, само че и да поддържа покупателните му качества. Сега инфлацията е най-ниската от две години насам. Въведохме и ограничения, гарантиращи най-ниски цени на продуктите от  първа нужда. ”

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР