Инфлацията означава, че има повече пари отколкото стоки и услуги,

...
Инфлацията означава, че има повече пари отколкото стоки и услуги,
Коментари Харесай

В България е по-скъпо от Франция, защото там конкуренцията действа по-добре, смята банкерът Левон Хампарцумян

Инфлацията значи, че има повече пари в сравнение с артикули и услуги, заключи той

Няма тъй като да се учудваме, че тук плащаме повече, в сравнение с в Люксембург или Франция, тъй като там пазарът и конкуренцията работят по-добре в сравнение с в България. Това сподели пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян.

“Наскоро видяхме пътищата - 30% от това, което би трябвало да се вложи вътре, е спестено, само че е платено. Това е една голяма маса пари, която излиза на пазара, а от другата страна няма път, това нещо не е създадено. Други артикули по други способи не са създадени също, в разнообразни браншове на стопанската система са се създали картелчета, съглашения и всичко това помпа инфлацията доста повече, в сравнение с в страни, където има дейно настоящ пазар ”, изясни той.

На въпрос за растящите банкови такси Хампарцумян сподели:

“С част от таксите банките покриват неефективности в ръководството им. В момента обаче, имаме повече от един канал за достъп до парите си 24/7 - това към този момент е различен тип услуга, по-удобна за хората, а това изисква разноски. Банките имат присъщи разноски, които би трябвало да създадат и ги кара да подвигат цените. Това, което държи цените естествени, е конкуренцията, а сред банките има конкуренция. Но цените се подвигат досега, в който стартират да ти се разбягват клиентите - това е методът да се контролират нещата ”, уточни още той.

" Жилищните заеми ще нарастват гладко. Това е нещо обикновено. Депозитите ще стартират да бъдат доходоносни. Може да чакаме е едноцифрена инфлация, само че за по-дълго време ", съобщи още финансистът.

Той добави, че бързият заем е най-удобният само че и най-скъпият тип заем. Когато някой реши да живее на бързи заеми, стартира да става проблем.

Инфлацията значи, че има повече пари в сравнение с артикули и услуги. Трябва да има конкуренция и някои, който да следи за качеството, с цел да има настоящ пазар. Ако се съберат 100 производителя, ще могат да оферират качествени неща на по-високи цени. "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР