Инфлацията няма да намалее повече от нивото си през лятото

...
Инфлацията няма да намалее повече от нивото си през лятото
Коментари Харесай

Каримански : Инфлацията ще расте до края на годината

Инфлацията няма да намалее повече от равнището си през лятото през тази година. Ще има смяна нагоре. Има възможност месеците до края на годината да бъдат и по-трудни, това проличава по веригата на доставки и намалелия импорт и експорт. Очаквам годишната инфлация да бъде сред 8,5-9,5%. Това сподели за " Твоят ден " по Нова нюз финансистът Любомир Каримански.

" Летните сезони не са толкоз дейни във връзка с инфлацията, таман противоположното. Не знаем и какво ще е развиването на геополитическото развиване от позиция и на горивата. Ако инфраструктурата на " Росенец ", бъде овладяна от страната и се побърза към приватизация от различен притежател, също може да повлияе на инфлацията. Събираемостта на налози не е задоволително висока, тъй че не знам по какъв начин ще се реализиран задачите на финансовото министерство ", разяснява той.

По думите му шефът на Сметната палата е бил оправдан, само че политическа партия е попречила на връщането му. " Опитах се отчетът за несъбираемоста на Национална агенция за приходите да влезе в пленарна зала, само че нямаше време. Нямаше и предпочитание от част от парламентарните групи да преглеждат одитните отчети на Сметната палата. Една от тях даже непосредствено се пробва да се меси в работата ѝ ", акцентира Каримански.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР