Как CD може да защити вашите спестявания от инфлация

...
Инфлацията може да подкопае стойността на вашите пари с течение
Коментари Харесай

Инфлацията може да подкопае стойността на вашите пари с течение на времето. Това засяга не само вашата покупателна способност, но и стойността на вашите трудно спечелени спестявания. В днешната икономическа среда е от съществено значение да обмислите как вашите спестявания могат да се справят с непрекъснато нарастващите темпове на инфлация.

Една опция е сертификат за депозит (CD). CD-тата са безопасни спестовни сметки с нисък риск, които предлагат високи лихвени проценти и фиксирани лихви за срока. Те са интелигентно място да съхранявате парите си по всяко време, но особено когато инфлацията е висока.

Вижте днешните проценти на спестявания тук.

Как CD може да защити спестяванията ви от инфлация

Когато икономиката преживява инфлация, стойността на парите намалява с времето. За щастие компактдисковете могат да запазят вашите спестявания и потенциала ви за печалба, докато цените се покачват и покупателната способност на долара намалява.

Една от най-привлекателните характеристики на компактдисковете за инвеститорите е, че те предлагат фиксиран процент на възвръщаемост за зададен период. За разлика от спестовната сметка, където лихвеният процент може да се променя редовно, лихвеният процент на CD остава същият през целия срок.

Това означава, че след като сте се регистрирали за CD, знаете точно колко лихва ще спечелите в края на периода на падеж, независимо от пазарните условия. Ако Федералният резерв започне да намалява лихвените проценти - както много експерти смятат, че ще започне през следващата година - лихвите по спестовните сметки също ще паднат. Но вие ще продължите да печелите със същата ставка за вашия компактдиск, както когато сте го отворили.

С референтната лихва, която в момента е на 22-годишен връх, днешните най-добри компактдискове предлагат ставки до 5,50% — над 12 пъти средната национална норма на спестявания и по-висока дори от високодоходните спестовни сметки. Това прави сега чудесен момент да отворите компактдиск и да заключите страхотна ставка, която да ви помогне да увеличите спестяванията си по-бързо въпреки инфлацията.

Разгледайте опциите си за CD онлайн сега.

Други предимства на Компактдискове

В допълнение към защитата от инфлация, компактдисковете предлагат и ползи, които включват:

Нисък риск

Компактдисковете може да нямат потенциала да увеличат печалбите ви експоненциално както правят инвестициите като акциите, но те също нямат потенциал за огромни загуби. Никога няма да загубите главницата си и единственият път, когато можете да загубите печалби, е ако изтеглите средства преди изтичането на срока.

Това ги прави привлекателна опция за инвеститори, които искат да защитят спестяванията си от пазара нестабилност, както и инфлация.

Сигурност

CD са обезпечени със застраховка FDIC (ако се съхраняват в банка) или застраховка NCUA (ако се съхраняват в кредитен съюз). Това означава, че парите ви са защитени до $250 000 на сметка, на институция, в случай че банката или кредитният съюз фалират.

Започнете със сравняване на вашите CD опции тук.

Няколко условия за избор

CD-тата се предлагат както в краткосрочни, така и в дългосрочни варианти, което ви позволява да изберете най-добрия период от време за вашите финансови нужди и цели. Краткосрочните компактдискове варират от три до 12 месеца, докато дългосрочните компактдискове могат да стигнат до пет години.

Дисциплина

Инвестирането в компактдиск също може да ви помогне да избегнете изкушението да потопете се в спестяванията си, преди наистина да е необходимо. CD-тата налагат наказание за предсрочно теглене — и ако изтеглите парите си преди края на срока, вие губите част от лихвата, която сте спечелили. Това наказание може да действа като възпиращ фактор срещу импулсивното харчене и да ви помогне да останете ангажирани с целите си за спестяване.

Долната линия

Не можете да контролирате инфлацията, но можете да контролирате къде да пазете спестяванията си. Като отворите CD, можете да гарантирате, че парите ви ще растат с висок темп въпреки нестабилността на пазара, като ви помага да запазите повече от стойността на спестяванията си въпреки инфлацията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР