Инфлацията е предизвикателство както за портфейла на потребителите, така и

...
Инфлацията е предизвикателство както за портфейла на потребителите, така и
Коментари Харесай

Цени на едро

Инфлацията е предизвикателство както за портфейла на потребителите, по този начин и за творчеството на търговците. Ръстът на цените, най-осезаем при питателните артикули, изостри търсенето на оптимално преференциални оферти и ценовата конкуренция измежду комерсиалните вериги.

В тази несигурна среда една от веригите - " Метро ", заложи на трайно ниските цени на избрани артикули и прави опит да притегли потребителите - както бизнеса, по този начин и семействата, към по-изгодното извършване на покупки на едро.
Цени на равнище
Масовото повишаване на бързооборотните артикули, провокирано от войната в Украйна, сви бюджета на българските консуматори и ги направи още по-чувствителни към цените. Показателно е, че промоционалните артикули към този момент заемат над 1/3 от потребителската кошница на българина. Към средата на 2022 година техният дял е достигнал 35% по отношение на 29.9% три години по-рано, сочат данни на " GfK Потребителски панел " в страната.

На фона на тази изострена ценова сензитивност паралелно до общоприетите си промоции през лятото на 2022 година " Метро " вкара и така наречен " ". Потребителите имат разполагаем отстъпки за количество и богат избор от артикули, които вършат още по-изгодно извършването на покупки на едро.
Реклама
Продуктите, обозначени със специфични зелени етикети, се оферират в магазините " Метро " на три ценови равнища. Отстъпката на третото ценово равнище доближава до 50%, а количествата са съобразени с потреблението на продуктовата група. Още на първото равнище - единична численост или опаковка от няколко бройки, цената е измежду най-конкурентните на пазара, декларират от компанията. При идващите равнища количеството на продукта нараства, а единичната цена пада. И освен това - клиентите имат опцията да комбинират разновидности (различни вкусове/цветове) на еднакъв артикул, с цел да реализиран по-голямото количество и по-ниската цена. Това дава опция на бизнес клиентите да бъдат по-конкурентноспособни, а на семействата да пазарят като експерти.

Асортиментът на " Цени на равнище " към този момент наброява над 4000 продукта и непрестанно се разраства. До началото на идната година над 5000 продукта ще са със зелени етикети, оповестиха от " Метро ".
Клиенти на равнище
На процедура " Цени на равнище " е съобразителна интерпретация на положителната остаряла търговия на едро - с закрепени цени съгласно количеството. От самото начало на акцията новият търговски способ на " Метро " се радва на интерес измежду професионалните клиенти, означават от компанията. Все повече магазини и заведения за хранене се възползват от опцията да зареждат оптимално преференциално избрани артикули в огромни количества.

Макар финансовите резултати да са красноречиви за интереса на клиентите, наскоро " Метро " се зае да изследва настроенията към " Цени на равнище " и " на терен " със серия. Видеата, които могат да бъдат гледани в каналите на МЕТРО в, и, показват дребни и междинни бизнесмени от Стара Загора, Берковица, Перник, Стамболийски и Русенско.
Реклама
Всеки от тези търговци зарежда от " Цени на равнище ", а някои пазарят и за у дома избрани артикули. Те споделят, че преференциалните цени им разрешават на собствен ред да оферират оптимално преференциални цени на дребно, т.е. да са по-конкурентни и да осъществят по-големи маржове.

Професионалните клиенти обаче напълно не са единствените консуматори на " Цени на равнище ", акцентират от " Метро ". Поскъпването на храните трансформира навиците и измежду крайните клиенти и значително хора към този момент пазарят " на равнище " - консерви, храни от първа нужда, алкохол и безалкохолни питиета.

По предписание семействата са насочени към второто равнище, " по-изгодното ", а професионалните към третото - най-големите количества с най-ниската цена.

Новият метод на извършване на покупки е в унисон с наклонността, провокирана от коронавирус пандемията, потребителите да пазарят по-рядко, само че за по-големи суми.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР