Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията. Тя не е временно

...
Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията. Тя не е временно
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията е по-голяма заплаха от пандемията

" Инфлацията е по-голямата опасност от пандемията. Тя не е краткотрайно събитие. Макар, че някои сътрудници си мислят, че в идващите няколко месеца нещата ще се успокоят, за жалост няма да стане. " Това съобщи финансовият специалист и някогашен народен представител Мика Зайкова пред Нова телевизия.

По думите й през 2022 година инфлацията може да стане двуцифрена.

" Ръстът на цените в дребната кошница е най-бърз, тя визира най-бедните хора, а те са доста у нас ", сподели още Мика Зайкова.

" България има спомагателни проблеми – положението на топлофикация и мораториумът. Той не взема решение проблеми, а единствено ги отлага”, счита Зайкова.

Мика Зайкова бе безапелационна, че България е единствената страна в Европейски Съюз, чиято минимална работна заплата е под 400 евро. По думите й приходите изостават от повишаването на живота. Зайкова добави, че сегашната работна заплата е с чист приход от 480 лв., а издръжката на живота с тази инфлация клони към 700 лв..

" Трябва един път вечно да сложим на масата минималната работна заплата и по какъв начин да я дефинираме в идващите 20 години и да го вършим по този механизъм ", сподели още Зайкова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР