Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията. Нещата няма да се

...
Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията. Нещата няма да се
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията

Инфлацията е по-голямата опасност от пандемията. Нещата няма да се оправят идващите един - два месеца. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Мика Зайкова.

Тя е на мнение, че растежът на цените в дребната кошница е най-бърз, тя визира най-бедните хора, а те са доста у нас.

Според някогашният обществен министър и специалист Иван Нейков инфлацията от 6-7% не е най-тежкият проблем в обществената сфера. "Социалната сфера не генерира инфлация, тя би трябвало да основава принадлежности, които да подкрепят оправянето с инфлацията. Голямото предизвикателство е по какъв начин общественото министерство да настрои тези принадлежности, с цел да отиде помощта там, където има потребност от нея. Трябва да се направи нов цикъл от енергийна помощ. Някъде над 300 000 фамилии употребяват тази помощ ", сподели още Нейков.

България е единствената страна в Европейски Съюз, чиято минимална работна заплата е под 400 евро. Трябва да има баланс в приходите, счита още Мика Зайкова и добави, че сегашната работна заплата е с чист приход 400 и няколко лв. и тя е много надалеч от минималната нужна прехрана.

Трябва един път вечно да сложим на масата минималната работна заплата и по какъв начин да я дефинираме и в идващите 20 години и да го вършим по този механизъм, сподели още специалистът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР