Инфлацията е като горския пожар - трудно може да се

...
Инфлацията е като горския пожар - трудно може да се
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Инфлацията е като горския пожар - ще вземе своето и ще угасне

" Инфлацията е като горския пожар - мъчно може да се угаси, можеш единствено да се молиш да не се разпростре. Той би трябвало да си вземе своето, да изгори площта, на която е зародил, и самичък ще си угасне ".

Това сподели пред БНР финансовият специалист Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите.

Бюджетът не е антиинфлационен, безапелационен беше той и изясни, че основава предпоставки за задържане на инфлацията по-дълго време.

Дацов изрече неразбиране за какво би трябвало да има актуализация на бюджета от 1 юли.

" Няма никаква причина, с изключение на чисто политическата - желанието да се харесаш на хората. Друга причина за актуализация на бюджета по средата на годината аз мъчно мога да видя. Тревожи ме това, че тази актуализация даже не е обвързвана с някакви структурни промени и малко изясненост какво считат да вършат ръководещите в другите браншове, " изясни финансистът.

Любомир Дацов разяснява, че не вижда с какво войната в Украйна постанова нещо да бъде променено в бюджета - нито като политика, нито структурни ограничения.

" Отражението на войната е по доста други канали, в това число политическите решения на ръководещите, тъй като част от тези решения са свързани с по-високата инфлация, която съществува сега в зоната, " съобщи още Любомир Дацов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР