Infiniti ще представи електрически ретро роудстър на Конкурса за автомобилна

...
Infiniti ще представи електрически ретро роудстър на Конкурса за автомобилна
Коментари Харесай

Infiniti Prototype 9 идва на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч

Infiniti ще показа електрически ретро роудстър на Конкурса за автомобилна грациозност в Пебъл Бийч, Калифорния, Съединени американски щати. Автомобилът е с открити колела в духа на спортните болиди, и носи означението Prototype 9. Проблемът във всичко това е, че Infiniti e на пазара от няма и 30 години, а тази идея пресъздава най-хубавото от спортната история от 30- и 40-те години на предишния век.

Автомобилът се задвижва от прототипен електромотор и акумулатори. Тези детайли от бъдещето контрастират ефектно на обичайните материали и техники, приложени при основаването на Prototype 9, в това число панелите по каросерията, ръчно ковани от екип японски майстори такуми.

Prototype 9 е въодушевен от изгрева на японския моторен спорт и основания особено за надпревари Prince R380, който също ще участва по време на Седмицата на скоростта в Монтерей и в клуба Куейл. R380 неколкократно чупи върховете за скорост през 1965 преди да запише победа в Гран при на Япония през 1966 г на пистата „ Фуджи “. Prince Motor Company се счита за първия японски производител на премиум коли и наследството му може да се наблюдава до настоящата гама от модели на Infiniti. Всъщност болидът, който ще бъде показан в Куейл, е съответният образец, спечелил Гран при на Япония през 1966, за който се счита, че евентуално е последният оживял R380.

Каросерията на Prototype 9 е построена от стоманени панели, сложени върху стоманена рама. Детайлите са изчукани от майсторите такуми, като са непокътнати основните за всеки автомобил Infiniti детайли, като решетката с двойна арка, „ хрилете на акула “ зад предните колела, мускулестия челен похлупак и острите линии, които се простират от предницата обратно.

Prototype 9 е първият модел на Infiniti с електрическо задвижване. То се състои от 30-киловатчасова батерия, която си партнира с електромотор от ново потомство. Той към момента не е вграждан в индустриален модел.

Електромоторът създава 148 к.с. и 320 Нм, които задвижват задните колела през едностепенна скоростна кутия. Максималната скорост на Prototype 9 е 170 км/ч, а ускорението до 100 км/ч се реализира за 5,5 секунди, като батерията би могла да издържи 20 минути при съществено пистово натоварване.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Нова алкална батерия има упоритостта да измести литиево-йонната

Lina е биоразградима, конструирана от захарно цвекло и лен

Гигазаводът на Tesla към този момент създава повече от всеки друг
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР