Инфекцията със щама Омикрон може да доведе до увреждания на

...
Инфекцията със щама Омикрон може да доведе до увреждания на
Коментари Харесай

Омикрон може да причини увреждане на нервната система

Инфекцията със варианта Омикрон може да докара до увреждания на нервната система и нескончаем Ковид при възрастни, както и систематични възпаления при деца. Това заяви създателят и общоприет шеф на научния център за молекулярно-генетични проучвания " ДНКОМ " Андрей Исаев.

„ Въпреки по-лекото протичане на Омикрон, значимо е да се разбере: в случай че коронавирусът не докара до пневмония и до апаратна вентилация, то той умерено може да аргументи други странични резултати. Ковид - без значение от варианта, - може да докара до тежки увреждания на нервната система. При децата пък са вероятни разнообразни възпаления в тялото ", предизвести ученият.

Експертът добави, че в този момент е най-хубавото време за реваксинация за тези, които към момента не са го създали. " Петата вълна с Омикрон към този момент се отдръпва.

И в този момент е моментът да се реваксинират за тези, които към момента не са го създали. Защото, както сподели практиката, това обезпечава отбрана против Омикрон и ковид като цяло, или най-малко през първите три месеца от слагането на бустерната доза ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР